Cellgrupper/hemgrupper – en riktigt bra grej!

Hej på er där hemma!
Här kommer lite mer info om vad som händer här nere i Santa Rosa. Förra nyhetsbrevet var tungt med en del motgångar, speciellt med ungdomsarbetet men detta har vänt. Som jag skrev i förra nyhetsbrevet hade vi pratat om att starta upp cellgrupper vilket vi nu gjort och jag tror vi haft ca 8 träffar. Cellgrupperna är verkligen till välsignelse. Vi har träffats hemma hos varandra på torsdagskvällarna då vi har en fin gemenskap. Vi har fått lära känna varandra bättre, dela våra tankar och bekymmer och få be tillsammans och för varandra. Vi använder oss av boken ”Ett liv med mål och mening” . En väldigt bra bok som tar upp syftet med våra liv utifrån olika teman baserade i bibeln. En riktigt bra bok som får en att tänka till och reflektera över hur man lever sitt liv och vad Gud har för syfte/mål för våra liv. Jag känner att Gud arbetar i våra liv, helar sår, tröstar och stöttar i svårigheter och uppmuntrar oss. De vi diskuterat under torsdagskvällarna tar vi även upp på söndagskvällarna då vi på ungdomssamlingen ibland leker lite och sen samtalar kring det vi läst under veckan. Här får vi reflektera ännu mera, höra hur andra tänker och få be tillsammans som ungdomsgrupp vilket jag tror är väldigt bra. Jag tror på detta sätt att träffas tillsammans, dela våra liv och söka Gud tillsammans på ett mer personligt plan. Något som vi talade om under första tjejcellgruppen var om våra relationer med våra föräldrar vilket var något som rörde alla våras hjärtan och som var svårt för en del att prata om. Vi hade en fin stund full av känslor och tårar av glädje och av smärta som vi fick lägga i Guds händer
Andra helgen i maj firade vi morsdag. Ungdomsgruppen tillsammans med huvudledaren i kyrkan organiserade ett specialprogram just denna söndag. Vi övade in en sång till våra kära mödrar oh gjorde ett drama som visade på alla vad våra mammor gör för oss barn, makar, mor och farföräldrar etc. I scouterna gjorde vi intervjuer med barnen med frågor om vad deras mammor betyder för dom som vi klippte ihop till en film som visades. Alla söndagsskolbarn gjorde någon teckning eller liknande under söndagsskolslektionen. Efter predikan gick de fram i kyrkan och sa; Glad mors dag mamma, jag älskar dig! Sedan fick de ge sina mammor vad de gjort tillsammans med en ros. Sedan möblerade vi om kyrkan och hade några lekar för mammorna och deras barn och till sist hade vi tårtkalas för alla mammor.
Under samma datum vaknade jag runt fyra en morgon av att hela huset skakade under några sekunder. Undrade först vad det var innan jag förstod att det varit ett jordskalv, första gången jag är med om något liknande. Som tur var hände inget allvarligt utan vi kunde fortsätta sova vidare.
Det har också varit jubileumsfest för kommunen El Chaco som Santa Rosa tillhör vilket innebar mycket jobb för Edwin under de 10 dagar festen varade eftersom han arbetar i kommunhuset och de var de som var arrangörer. Under festen har det har varit olika slags karnevaler/parader med barn och vuxna från skolor, högstadier/gymnasier och andra organisationer i kommunen. Riktigt festligt och fint med alla som var klädda i färglada kläder och de dansade danser, mestadels från Latinamerika men även inslag från Ryssland och Japan. Pactokyrkan i El Chaco bidrog också med ett evangelistiskt drama som var väldigt uppskattat.
Förra helgen åkte vi iväg till en liten by som heter Tarapoa och som ligger ca 6 timmar längre in i djungeln från Santa Rosa. Alla Pactokyrkor i Amazonas distriktet träffades och hade en fotbollskupp med en avslutande gudstjänst där de olika kyrkorna deltog med folkmusik, drama, sång. Vår kyrka stod för lovsångsdans och höll i ledningen av lovsången som vi övat in under de senaste 3 veckorna. Santa Rosas tjejer drog hem med guldet i fotbollskuppen vilket var väldigt roligt och El Chaco killarna lyckades vinna guldet mot Santa Rosa killarna så nästa år så får vi hjälpas åt att organisera kyrkornas fotbollskupp.
Jag och Edwin har också hunnit med en helg i Quito då vi fick träffa flera gamla och nya vänner. Våra vänner Samuel, Emma och Sigrid Gunnarsson bor numera här i Quito under några månader och drar sedan vidare till kusten för att arbeta där som missionärer i kyrkan i Jipijapa. Ulrika Morazan och Johan Lindgren från SMK och Equmenia kom också dagarna vi var i Quito för att arbeta med det gemensamma arbetet SMK, Equmenia och Pactokyrkan har. Det var roligt och få träffa dem, ha lite semester från plugg och allt regn i Santa Rosa, (vi har regnperiod nu).
Veckan som gick avslutade jag mina studier för denna termin. Edwin forsätter och kämpar med sitt examensarbete. Det har dykt upp lite komplikationer med hans studier och även med hans uppehållstillstånd då papprena inte kommit fram till Sverige än så detta är två böneämnen vi har som ni gärna får be för.
Vi tackar Gud för att han är med oss och hjälper oss i allt. Vi har letat lägenhet inför flytten till Sverige i slutet av augusti och tackar Honom för att Han har försett oss med en lägenhet i Kortedala. Vi kommer även gå in och hjälpa till i församlingsarbetet i den nyuppstartade missionskyrkan i Kortedala vilket ska bli spännande.
Det var allt för denna gången. Gud välsigne er
Många hälsningar Jennie och Edwin