Så har det nya året börjat

Hur går det där hemma i kylan, jag har hört att det varit rekord kallt. Här nere i Santa Rosa, El Chaco har vi gått in i regnperioden och det går inte en dag utan att det regnar. Edwin och jag mår bra. Vi har kommit igång riktigt bra med arbetet i kyrkan. Bada två är med och leder lovsången i kyrkan och jobbar med söndagsskolan. Jag var i Quito i början av månaden och handlade in söndagsskolmaterial. Jag köpte både kritor, pennor, papper, saxar etc, men ocksa ett material som vi kommer att använda oss av under hela året. Det är ett material som Pacto kyrkan (Missionskyrkan i Ecuador) har utvecklat och som är väldigt bra. Jag är väldigt glad att så många ungdomar är engagerade i söndagsskolan, vi är 11 lärare som är engagerade och turas om på söndagarna att hålla i de 3 olika åldersgrupperna som nu finns i söndagsskolan.
Med scouterna har vi också gjort upp en planering för hela året och nu under januari månad har vi börjat med att bilda patruller, valt namn och hittat på patrullrop och lärt oss scoutlagarna och scoutbönen. Vi försöker strukturera upp scouterna lite mer än förra året men det är svårt för vi är få ledare och har många barn med åldersspridningen 6-15 år så det är en stor utmaning. Vi är bara undomar som jobbar med scout, just nu är vi 5 av vilka vissa kommer lite då och då. I ungdomsgruppen har vi haft årsmöte och jag blev vald som sekreterare fram till augusti då Edwin och jag åker till Sverige och en annan tjej tar över min post.
Med ungdomsgruppen har vi har valt att under de 3 första månaderna under detta år satsa på att skapa en starkare gemenskap stärka varat andliga liv och prata mycket om vad vi tror på och så med de ungdomar som brukar komma. Längre fram ska vi jobba mer utåtriktat mot andra ungdomar i byn. Under denna månaden har det även varit årsmöte för ungdomarna i distriket och nationellt. I söndags sa gjorde vi pizza tillsammans och hade ett bibelstudium. Detta var väldigt uppskattat och till helgen ska vi ha ett församlingsmöte och då kom förslaget upp att vi skulle göra pizza och sälja efter gudstjänsten för att samla in pengar till ungsdomsarbetet så detta har vi nu planerat att göra.
Nu i slutet av januari har jag även att börja studera på distans från Sverige och jag har fått en hel del att göra. En annan glädjande nyhet är att Edwin har fått jobb i komunen på miljöavdelningen så han är också rätt upptagen med jobb och hans exjobb som han gör samtidigt. Vi har även haft lite missöden under januarimånad, Edwin har vritt sitt knä ur led och har fortfarande känningar från det, han har åkt på förkylning två gånger och jag fick precis reda på att jag har några ambor i magen som jag hoppas ska få bort nu under helgen då de gett mig en del tabletter att äta. Förutom detta så mår vi bara bra. Hälsningar till alla dar hemma.
Guds välsignelse
/Jennie och Edwin