Är jag bara tokig?

Jag sitter i en av de tre skinnsofforna på vårt ”kontor”. Utöver de tre sofforna finns också ett bord fyllt med torkad frukt, choklad och vindruvor. Något skrivbord eller någon annan form av vettig arbetsyta finns inte och jag måste erkänna att jag tycker mycket om vårt kontor. Nu sitter jag här med Hanna, Lisa, Irina och Alisha och samtalet kretsar huvudsakligen om vår första lektion som vi ska ha imorgon. För mig och mina svenska systrar är det tredje dagen i Ryssland (förutsatt att man räknar den tisdagskväll då vi kom hit). Mina tankar är tyvärr inte helt fokuserade på lektionsplaneringen. I stället går många av mina tankar till att rycka sitt hår över den svenska kyrkan. Eller kanske åka hem till Sverige och gå runt i säckväv. Varför bryr vi oss inte?

Vi har precis kommit tillbaks från Possibility Rehab Center där vi kommer att äta de flesta av våra luncher under tiden i Ryssland. Centret jobbar med barn och ensamma mödrar (och blivande sådana). Efter att vi ätit vår Ryska röbetssoppa bjöds vi in på föreståndarens kontor och han berättade lite om deras verksamhet. Det var helt fantastiskt att få höra och jag kunde känna hur håren på mina armar reste sig. Ändå kunde jag inte låta bli att känna den frustration och sorg som fortfarande finns med mig. Jag sitter här i min soffa och funderar. Bryr vi oss egentligen? Hur kan världen få se ut så här? När ska vi vakna upp och inse att allt inte är bra?

/Jonatan

• Monica & Thomas

Lägg inte din energi på att köpa säckväv och rycka ditt hår! Lägg den på att älska Jesus och den församling som du alltid älskat! Ta med dej dina erfarenheter från Asbest och låt Gud få använda dem. Bed och jobba för att du ska få vara med och bidra till Guds rikets utbredning i din närhet! Gud är med dej och välsignar dej! Älskar dej gränslöst!

• Sara Bågesund

Jonatan, tack för allt du skriver och delar! Det är mycket som behöver uttryckas för att man ska tänka på det. Vi sitter här på Karlskoga och Helena och Lovisa hälsar! Gud välsigne dig, och dina vänner i teamet! Kram Sara