Advent i Nacka

Julen närmar sig med (i alla fall enligt mig) alldeles för snabba steg och i Mötesplats Sicklas fyra körer sjungs det julsånger för fulla muggar och Björknäskyrkans scouter planerar luciatåg och julavslutningsfest.

Men det är ju inte det som är det centrala egentligen. All verksamhet vi har är ju ändå till för att peka på Jesus, att få berätta vad det egentligen är vi väntar på nu i Advent och att få berätta om den 100% människa och 100% gud (alla matematikers stora existentiella problem, för övrigt) som föddes för lite drygt 2000 år sedan. Att han lämnade Himlen och Allt som är så sjukt mycket bättre än vi kan tänka oss för att bli ett litet barn, på jorden. Vi sjunger med en av körerna ”om världen ännu större var av guld och pärlor klar, så vore den dock alltför klen till säng åt dig allen” eller något sådant (tur att jag har tre veckor till på mig att lära mig alla texter utantill). Och det ligger verkligen något i det. Han valde bort så mycket, och fick nästan ingenting, för att han älskar oss människor. Inte undra på att julen är en sån glädjens tid!

Men nu blev det väldigt mycket julevangeliet (tjuvstart…) och väldigt lite Nacka. Livet lever på här, vi tänder första ljuset imorgon och firar med glädjegudstjänst med barnkörer och umgänge kring grillad korv. Jag börjar känna att det är riktigt jobbigt att det bara är tre veckor kvar, men samtidigt sporrar det mig att göra så mycket som möjligt och lite till av tiden som är kvar. Samtidigt så vill jag inte jobba mot att det tar slut fjärde advent. Det är så mycket som ligger längre fram i tiden, och bara för att jag inte fortsätter här nästa termin så tar det inte slut här för det. Vi åt frukost ihop och pratade i morse/förmiddags, och jag känner massor av hopp inför vad som kommer att hända med församlingen här. (okej, officiellt är det ingen församling utan en förening, men jag tror att bryr vi oss för mycket om detaljer om vi fäster för stor vikt vid pappersarbetet). Vi lever och andas inte församling eller förening utan vi lever, andas och verkar Jesus!

Jag och Sara önskar er alla en välsignad första advent!
Magda