SMU-högtid i Björknäs

I dag har våra underbara scouter haft scoutgudstjänst. Det är ändå något särskilt med de blågröna skjortorna och de vackert tegelröda halsdukarna. Man blir glad i hjärtat av ett gäng härliga scouter som står  längst fram i kyrkan och säger ”alltid redo”.

Efter gudstjänsten fick vi samlas kring borden, det var kyrksoppa som vi och några av scoutledarna hade gjort i ordning. Lite stressigt blev det att få fram allting, det var en halvminut där som jag funderade på vad det är för fel på ostfralla och kaffe… Men när väl båda soppkastrullerna var framme och brödet klart så trivdes vi bra allihop. Det är härligt att få äta tillsammans och prata, faktiskt. Det borde man göra oftare…

Soppfikat övergick efter en halvtimme-timme (Jag har ganska dålig tidsuppfattning) i avtackningsfika för vår pastor, som formellt sett tar 6 månader tjänstledigt, men som i praktiken lämnar sin tjänst i Björknäskyrkan. Vi fortsatte de trevliga samtalen, Eva (Pastorn) berättade om sina sju år i Björknäskyrkan och vi pratade ännu mer.

Jag skulle vilja sammanfatta den här fantastiska dagen med ”Alltid Redo”.

Magda, Nacka