Berörd

Varför ska vi starta nya kyrkor i Sverige när de gamla är halvtomma? Behöver vi plantera nya församlingar? Det var frågor som väcktes under helgen i missionskyrka i Nässjö när vi hade missionshelg med tema Berörd. Det talades om mission i andra länder, som Estland och Kina men också mission i Sverige, i Kiruna, Eskilstuna och i Nässjö. Vi pratade mycket om hur viktigt det är att gå ut och missionera även i Sverige på hemmaplan. Jesus gav oss missionsbefallningen, inte för att vi ska sitta i våra byggnader och vänta på att människor ska komma till oss utan för att vi ska gå ut och berätta för människorna om evangeliet. Det var en innehållsrik helg med mycket intryck och där i alla fall jag blev berörd.

Idag var jag på besök i missionskyrkans församlingsplantering Agapekyrkan i Eskilstuna. Kan kännas långt att åka fram och tillbaka över dagen men anledningen till det är att nässjö missionskyrka är stödförsamling och referensgruppen hade sammanträdde och då fick jag följa med på studiebesök. Det var väldigt inspirerande att få höra mer om deras arbete och tänk. Jag kan inte berätta allt här men gå gärna in och läs mer på www.agapeeskilstuna.se och inspireras du också. Ett citat från dagen som jag tar med mig: ”Vi behöver inte bli fler för att bli bättre kyrka. Vi behöver bli fler för att människor behöver Jesus”

I Brinell brukar vi på söndagar ha en samling där vi träffas hemma hos oss för att och be och läsa bibeln tillsammans. I söndags möttes vi från olika sammanhang och från olika kulturer och det var fantastiskt att få uppleva hur Jesus och hur bönen förenar människor.

/Anni