back to basic…

Hej!

Jag har vid flera tillfällen sen förra inlägget ägnat massor med tankar till att jag borde skriva ett till inlägg! Det har hänt en hel del och det har ploppat upp mycket som jag vill skriva om.. Har liksom tänkt, detta och detta vill jag skriva om på bloggen men av någon konstig anledning har det inte blivit av. Menmen nu kör vi!

Under en och en halv vecka nu så har det hunnit ske en hel del som sagt. Bland annat har ungdomskvällarna kommit igång, lite slöstartat men på god väg. Första gången kom drygt 15 st och vi hade en go kväll med massa lekar, ”en levande tipspromenad” var temat för kvällen. Andra gången för terminen som var nu i måndags hade vi tacokväll, det var mycket uppskattat men tyvärr kom färre ungdomar denna gång. (Alla skolor i kommunen hade studiedag, kanske kan det ha spelat någon roll?) Jag har också kommit igång som ”kamratstödjare” på ätradals högstadieskola. Jag fullständigt älskar den typen av möten med ungdomar som man får där! känner mig så tacksam. Jag kommer till en början vara på skolan två förmiddagar i veckan. Efter första dagen var jag rejält omtumlad och samtidigt mycket positivt överraskad över hur mycket som kan ske under bara en förmiddag. Blev också positivt förvånad över hur många ungdomar som faktiskt kom ifrån hökerum och vårt upptagningsområde. Nu vet jag lite mer vad som finns att jobba med :) I skolan fick jag möjligheten att vara med på en Hemkunskapslektion och det tackar man ju inte nej till! Underbart att lära sig ett o annat om sysslorna i hemmet. (Jag ångrar att jag inte tog vara på mina egna hemkunskapslektioner för ett x antal år sedan) så om jag får vara med på en sån lektion en gång i veckan är jag evigt tacksam! Jag och tre grabbar i klass 7D lagade en underbart stark köttfärsås med en aning för mycket tomatpuré.. Läraren oroade sig över om våra magar skulle klara det men vi tog risken och det va ingen fara.

Våra sex trogna konfirmander är så snälla så.. På onsdag eftermiddagar kommer dem hit med ett leende på läpparna. Härligt att se, men om en timme ska jag prata om ”vem Jesus är?” och då får vi se om dem fortfarande ler eller vad dem gör..? Hoppas på att dem kan ifrågasätta någonting den här gången och att vi kan få igång någon typ av diskussion.

Bless ya all