Ett par ord från Nacka

Nu är jag och Sara tillbaka i Nacka, efter (som Andreas redan nämnt) en fantastisk vecka med resten av Våga Tro-gänget. Skönt att få hämta kraft i gemenskapen och vänskapen. Jag känner mig lyckligt lottad som får träffa så många härliga människor. Dessutom fick vi förmånen att få ha seminarier med både fritidsledarlärare och en föreläsare från Missionskyrkan utöver vår egen lärare. Jag har lärt mig massor och fått en hel del att fundera över, men det är speciellt en grej jag skulle vilja dela med mig av. Det är i princip ett direkt utdrag från en av våra föreläsningar, och jag tyckte det passar så bra på Sverige idag, så jag lånar den.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Vi är i Sverige idag väldigt bortskämda med sjukvård och friskvård och vård i allmänhet, och vi har egentligen inga stora övergripande jättehälsoproblem i vårt land. Den nya folksjukdomen är istället ”ont i själen”. Det saknas liksom något i våra liv, som att det finns ett hål efter något som vi inte vet vad det är, och som vi försöker fylla. Vi har aldrig ätit så mycket ångestdämpande tabletter som idag, och vi är på väg upp mot en ny topp i alkoholkonsumtionen, och trots att vi försöker ignorera det så saknar vi något i våra liv.

I Joh 14:6 säger Jesus ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till fadern utom genom mig”. Jesus är enda vägen, det enda som egentligen hjälper mot tomheten.
Det är något vi behöver fundera över.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

För att återgå till Nacka så har vi precis börjat planera julmarknad, det känns skönt att ha gott om tid på sig när man ska förändra något, och jag är hoppfull. Imorgon kommer vi tillbaka till verksamheten, med start med de underbara scouterna.

Ha en välsignad vecka! //Magda