Nässjö nästa!

Efter en vecka på Karlskoga var jag inte annat än hel taggad på att kasta mig ut i det som kommer att vara min verklighet denna höst. Jag befinner mig i den vackra staden Nässjö i (vad jag tycker är) den finaste stadsdelen vid namn Brinell. Där bor jag tillsammans med tre andra glada efterföljare. Tillsammans försöker vi sprida Guds kärlek bland grannar, busiga barn och andra som vi möter i vår vardag. Som VågaTroare kommer jag också att lägga en del tid på ungdomsarbetet i Missionskyrkan i Nässjö.

Första veckan har tiden gått åt mycket till att planera diverse saker så som hajker, tårttävlingar och galna upptåg med scouter. All verksamhet har inte dragit igång än men jag har insett hur mycket man skulle kunna göra ändå. Jag tror jag skulle kunna fylla min almanacka med bara en massa planeringsmöten, men som tur är så är det inte därför jag är här.

En härlig och innehållsrik helg har precis passerat. Det började med en rivstart på tonår, det var mellan 45-50 tonåringar (betydligt fler än vi räknat med) på plats i kyrkan, vilket var väldigt glädjande och jag kunde inte sluta le på hela kvällen. På lördagen höjdes medelåldern något och församlingen åkte iväg på Tillsammansdag. En fantastisk dag där jag fick lära känna och vara en del av en varm och kärleksfull församling. Vi pratade visioner och samtalade om livet över generationsgränserna . Till söndagen hörde en stor samlingsgudstjänst, där välkomnades nye ungdomsledaren, en våga troare (jag), två pastorsstuderande och fem nya medlemmar. Vilka möjligheter det finns!

Jag ser med spänning fram emot fortsättningen på detta äventyr och jag är väldigt nyfiken på vad Gud har för planer för den här hösten i Nässjö.

/Anni