EFTERLYSNING: Goda berättelser från det nationella arbetet

Missionskyrkans nationella arbete

Denna vecka kidnappar Kommunikationsavdelningen Ulla Maries blogg. På söndag är det bön och offerdag till det nationella arbetet i Svenska Missionskyrkan, vilket vi vill uppmärksamma så mycket det går. I korthet kan man säga att vårt nationella arbete är det gemensamma arbete vi gör tillsammans, som t ex pionjärarbete, kyrka i samhället, utbildningar, osv.

Vi har samlat ihop några berättelser från det nationella arbetet som vi vill dela vidare. Och vi tror att det finns mängder av fler liknande berättelser. Under denna vecka vill vi samla så många och goda berättelser som möjligt. Vill du bidra? Dela med dig i kommentarsfältet här nedanför så kommer vi dela dem vidare här i bloggen, varvat med de berättelser vi redan har.

Ta chansen, berätta om dina goda förebilder och erfarenheter.
Vi ser fram emot ditt bidrag!

 • S Wilhelmson

  En liten tanke… kan det möjligen vara signifikativt för oss i ”gnällbältet”?

  Jag tycker att såväl SMK:s hemsida som Sändaren ensidigt beskriver de undantag av församlingar som ”växer och stå i”, medan verkligheten är en helt annan för de allra flesta. Tillhör en församling som går kräftgång. De gamla dör. Inga unga kommer till. Vill vi finnas om 10-15 år? Lokalt kan jag säga att jag tvekar. Om tio år är det kanske en tiondel av nuvarande numerär som orkar vara aktiva…

  Om detta ska vi (också) berätta…

  S Wilhelmson

  • Ulla Marie Gunner

   Du beskriver en verklighet som jag är väl medveten om. Det är förstås en sorgeprocess att behöva avsluta något. Mats Davidson, tidigare distriktsföreståndare, har gjort ett material kring detta som våra distriktsföreståndare är väl införstådda med. 
   Jag tycker du ska kontakta Sändaren också. Vi får inte skygga för hur olika det kan se ut.