Lärjungaskap och snöskottning

Dag två på samlingen med blivande diakoner och pastorer. Vi har besök av ungdomspastor Daniel Ånskog och ungdomsdiakon Maria Melin. Floda och Tierp i fokus.

Gott att lyssna till inspirerande medarbetare. Några saker fastnar lite extra. Misslyckas gör vi men gå inte in i jämförelsesjukan. Diakoni och evangelisation är ett arbete. När tonåringarna går vidare i lärjungskap så vill de göra något gott för sitt samhälle, som att skotta snö åt äldre som inte själva orkar.

Att jobba med barn och unga är inte något tillfälligt utan något som behöver vara långsiktigt. Att vara ungdomsdiakon är inte ett genomgångsyrke för att senare bli pastor.

Vad är ett gott resultat av barn- och ungdomsarbetet? Viktig fråga som ställs. Är det att komma till gudstjänst kl 11 eller? Mötet över generationsgränserna är viktiga. Det behövs olika sådana mötesplatser.

Det som lyser igenom när jag lyssnar är en glöd för att sprida Jesu kärlek bland barn och unga och i just sitt samhälle.

• http://twitter.com/Danielanskog Daniel Ånskog

Hej, ifall någon är lite mer nyfiken på vad vi har gjort i vår strävan efter ett mer trovärdigt lärjungaskap och tjänande mot människor i vår församlings närhet.
    Vi startade en lärjungagrupp bland våra ungdomar för att tillsammans upptäcka glädjen i att tjäna andra och göra något för dem som är utsatta. Vi har hittills hunnit med lite blandade grejer bl.a. hugga och stapla ved, klippa mycket gräs, kitta fönster, tvätta tak, skotta massor med snö, åka och hjälpa flyktingar med deras behov, köpa julklappar till utsatta i vår kommun.

Om du vill läsa mer så besök gärna vår hemsida. Flodamissionskyrka.se
    Det har precis uppdaterats och är under uppbyggande men där kommer man kunna läsa om vad vi gör och hur vi försöker komma fram till hur ett trovärdigt liv i Jesus efterföljd ser ut.

Välsignelse, Daniel