Första dagarna i Alvik

Två arbetsveckor har gått efter semestern. En del av den tiden har jag tillbringat i Alvik, på Ekumeniska Centret och i Gemensam Framtids lokaler. Jag har nämligen förmånen att tillsammans med Per Westblom, min missionssekreterarkollega på Baptistsamfundet, ansvara för fokusområde Bibel och bön. Kring detta har vi nu mötts några gånger – också med de två andra fokusområdena: Uppdraget och Trovärdighet. Mer om detta kommer i bloggen och på Gemensam Framtids hemsida.

Några reflektioner:

I mitt förra blogginlägg skrev jag om de fantastiska fönstren i Årsta nyinvigda kyrka. Med insikt och utsikt. Det finns ett (minst) sånt i Alvik på Gustavlundsvägen också. Ett jättefönster i prismaform över det jätteekumeniska lunchrummet. Rena ljuskicken är det att vara där. Ser fram mot att det ska bli en än mer levande mötesplats och relationsbyggesarbetsplats.

Bibel och bön. Pulsslag i en troende människas liv. Pulsslag i en kyrka som växer fram. Per och jag vill försöka fånga upp det som rör sig i ditt liv, i din församlings liv kring bibel och bön. Hör av dig. Här på bloggen eller på Gemensam framtids blogg där en del av mitt skrivande också hamnar.

Evangelikal och liberal. I veckan kom besked att PA Sahlberg lämnar nya kyrkostyrelsen. Sorgligt. Mänskligt att det blir så ibland. Något han nämner som arbetsamt, bortom personliga skäl,  är spänningen kring det som ofta rubriceras som evangelikalt och liberalt. Drar för mycket energi. Håller med om det. Någon som kan tipsa om hur vi kommer bortom etiketterna? Någon som tror att vi behöver etiketterna och inte ska komma bortom från dem? Är det framför allt en företeelse i Missionskyrkan? Eller?

Imorgon bildarmöte igen. ”Kristen och kvinna” ska bildas i Rinkeby folkets hus. Återkommer om det.