Dags för konferens

I veckan är det dags för kyrkokonferens. Vad som än händer så kommer det att bli historiskt. Jag hoppas att det blir historiskt därför att vi efteråt har sett en ny kyrka födas.

Från min utsiktspunkt hör jag lite olika röster av förväntan, av oro, av förhoppningar. Oavsett om man drömmer om en ny kyrka eller om man tycker att det är rätt bra som det redan är, så önskar vi tjäna Gud tillsammans.

Låt oss be för kyrkokonferens och bildarmöte.

Sommarsändaren har låtit en trädgårdsmästare ta fram ett särskilt samfundsträd där tre sorters frukt har ympats in. Jag har formulerat en bön för den nya kyrka jag hoppas på. Bönen kommer att följa med trädet.

Gud, du trädgårdsmästare.

Tack för att samhörighet med Kristus

kan uttryckas genom ett träd;

genom rötterna som hämtar näring på djupet;

genom stammen som håller samman och bär upp;

genom rik frukt med olika smak och doft.

Vi ber för den nya kyrkan.

Låt din heliga Andes växtkraft flöda ur djupet.

Låt din sol ge färg och smak

för alla som hungrar och behöver föda,

både för kropp och själ.

Amen.