Motala Kristna Kulturcenter

I helgen besökte jag Motala missionsförsamling. De hade förlagt sin insamling till Mission i Sverige i god tid, dvs en vecka tidigare. Nu på söndag firar de något väldigt lokalt: Motala Kristna Kulturcenter fyller fem år.
Det här är ett gott exempel på hur Mission i Sverige tar sig lokalt uttryck. Som på många håll börjar det med en eldsjäl, i det här fallet Lena Lundin, som får med sig fler i en vision. Idag är många människor i staden involverade. Just nu är det dags att samla ihop stadens folk för påskspel 2012 i Folkets Hus: The Triumph.
I mindre skala samlas olika grupper i olika åldrar till kreativa mötesplatser – allt utifrån egna behov. Det församlingen vill erbjuda är ”en positiv och kreativ växtmiljö på kristen grund”.
På stationen på väg hemåt kom Lena och jag att tala om Kajsa Warg-teologin – man tager vad man haver. Eller sagt på annat sätt – det gäller att ha ögonen öppna för de möjligheter som finns lokalt. Då går det att hitta sin mission i sitt sammanhang. Då blir det Mission i Sverige.