Det finns kraft i mötet

Under hösten har vi haft samlingar för styrelser, ungdomsråd och ledare av olika slag, LeDaRkRaFt, inspiration för alla ledare. Vi började kvällen med att äta tillsammans. Potatissallad och kallskuret av olika de slag. Sedan möttes vi omkring tre seminarier, World wide – internationellt seminarium, Andakt, tro, lev och berätta och Förnyelsebar ledningskraft. Det senare seminariet vände sig till församlingsledningarna och handlade om ledarskapet i församlingarna. Efter en timma möttes vi till en mingelstund med dricka och ostbricka. Då fick deltagarna möjlighet att plocka med sig broschyrer, beställa böcker eller bara prata.
Många passar på att träffa deltagare från andra församlingar och föreningar. De får en koll på läget och hur de har det i den andra församlingar/föreningar. Kvällen avslutades med att vi firade nattvard och erbjud förbön för dem så önskade. Dessa samlingar genomförde Svenska Missionskyrkan/SMU i ÖrebroVärmlandDals distrikt, Baptisternas Svealandsdistrikt och Studieförbundet Bilda.
Det är ett fläng när man skall iväg och ha koll på att allt som behövs är med. Men när vi reser hem är vi glada och tacksamma. Va fint det var! Så kul att träffa ledare från olika föreningar och församlingar och så något viktigt samtal som hunnits med under kvällen. Då gör det inget att klockan blir ganska mycket och det är mörkerkörning.
Vid ett sammanträde häromsistens ställdes frågan om församlingarna är mer isolerade från varandra idag än tidigare. Ja, tänkte jag i mitt still sinne. Vi har väldigt få tältmöten numera. Det som hände längre tillbaka var att det under sommaren restes tält lite varstans i buskarna. Bra talare och sångare gjorde att vi reste för att besöka varandra. Då skedde mötet mellan folk från olika församlingar. ”Bara ett ord eller två, gjorde det lätt att gå, alla människors möte borde vara så.” Så skriver Hjalmar Gullberg i Människors möte. Underskatta aldrig det personliga mötet, där finns det kraft att hämta. Distriktens uppgift är att tänka större än den lokala församlingen och verka för att vi är delar av en helhet.

Roland Brage
Distriktsföreståndare