Tänk gott om det du gör

Årets skörd är bärgad och arbetet inför en ny växtperiod är redan på gång. Platsen är speciell för om två år är det inte havre som odlas på denna mark som i år utan goda relationer till Gud och medmänniskor. Just här ska equmenias riksscoutläger äga rum den 1-9 aug. 2013 och arbetet är redan igång.
Den tragiska händelsen på norska Utöya gav en djupare insikt i glädjen av och möjligheterna med att leva lägerliv. En miljö och plats för möten på så olika sätt och verkliga växtplatser för människor. Tänk att en lägerplats för den illasinnade är så hotfull att den måste förgöras. När detta skedde i juli tänkte jag direkt på de läger som var på gång i vårt distrikt. Någon hotbild finns inte men det finns en vision om lägergemenskap som förändrar dig, mig och världen. I våra sammanhang med ett tydligt centrum i tron på Jesus. Och att lyssna in de goda berättelserna efter sommarens många läger är verkligen uppmuntrande. Läger gör skillnad!
Har du planerat din semester sommaren 2013? Tänk in en lägervecka i augusti och du får vara med om något stort och din insats är en del av det stora vi gör tillsammans.
Fram till dess kommer tusentals unga människor att få vara med i verksamheter där de blir sedda och bekräftade för den de är och får höra den glada berättelsen om Jesus. Det är det vardagliga arbetet för en god skörd. En odlare tänker alltid gott om det hon gör. Hon gör allt hon kan för en god skörd. Det är en livsmelodi att leva efter och arbeta med inför den stora skörden i Loo 2013.
Ola Bojestig