”Vi ger oss inte. Men vill fred.”

Det är sista dagen på jobbet 2011 och jag sitter här och tänker på allt som hänt under året. Människor jag mött, möten och samtal i mängder! Jag slås av det stora engagemang och goda vilja som finns hos så många personer och församlingar. Viljan att göra skillnad för andra, vara med och förändra så att vår värld kan bli en bättre värld för alla.

Det har varit ett händelserikt år i vår värld och så även i våra kyrkor. Både goda och svåra händelser. Ofta fokuserar media och vi själva det svåra och det kan ibland vara svårt att tro och hoppas på förändring. Men varje dag sker också goda härliga saker som är tecken på hopp och möjligheter inför framtiden.

Så vill jag tänka om vår värld, vårt liv och vår kyrka! Det finns hopp, trots allt! Det är inte ute med vår värld, vårt liv eller vår kyrka! Jag vill instämma med Tomas Tranströmers ord: ”Vi ger oss inte. Men vill fred.”

Inför nya året vill jag be: ”Styr mina fötter in på fredens väg” (Lukas 1:79).

Gott Nytt år och Guds fred önskar jag er alla!

Vi hörs nästa år!

/Inga Johansson