Att se bakåt och tänka framåt

Nu kanske du tänker att det handlar om ett årsskifte men det gör det inte.

Det handlar om att Missionskyrkan blir en del av Gemensam Framtid och att den senare i samband med kyrkokonferensen i maj 2012 övertar arbetet från de tre bildarsamfunden.

Just pågår arbetet med att avsluta, föra över och starta upp.

I Missionskyrkan tänkte vi inte avsluta utan att göra en slags markering av detta avslut. Onsdag den 16 maj, dagen innan den egentliga kyrkokonferensens början, tänkte vi ha en avskedsfest för Missionskyrkan. Den kan vara värd ett rejält avslut med tanke på allt den betytt under 134 år.

Kanske gör vi något i stil med tv-programmet Här är ditt liv. Kanske kommer det att se ut på annat sätt. Jag tänker mig intressanta människor, händelser, bilder, filminslag, sånger…

Det kommer inte bli enkelt att välja och välja bort. Vi har arkivmaterial i mängd och en historisk dokumentation som spänner över lång tid och i stort sett alla världsdelar.

Vad skulle du vilja ha med när Missionskyrkans liv och gärning ska summeras om ett antal månader? Vad är det som har betytt mycket för dig när du tänker tillbaka på den tid då Missionskyrkan på något sätt varit en del av ditt liv?

Du kan vara med och påverka avslutningen. Välkommen med dina synpunkter.

PS. Du vet väl att det finns filmer om Svenska Missionsförbundets/Missionskyrkans arbete och historia på filmarkivet.se

Olle Alkholm