Pray for HCC

HCC står för Hindustani Covenant Church som är Missionskyrkans indiska systerkyrka. Just nu är det en kyrka i sorg.

Den stora S:t Andrews – kyrkan i Pune har brunnit och all inredning är totalförstörd. Brandorsak är ännu så länge okänd och man vet heller inte hur kyrkans kan restaureras.

Det är samfundets huvudkyrka och en slags samlande plats för systerkyrkan sedan många år. Människor visar nu öppet sin sorg och förtvivlan och det man ber oss om är att vi är tillsammans med dem i bön.

Vi ber:

Gud, vi tackar dig för Hindustani Covenant Church. Tack för vad den fått betyda för många människor under många år.

Vi kommer till dig, Gud, med vår sorg över den förstörda kyrkan i Pune. Vi ber för människor som förlorat en plats för tillbedjan, lovsång och gemenskap.

Tack, Gud, för heliga rum och viktiga platser som för oss närmare dig och närmare varandra.

Amen.

Olle Alkholm