Mirakel 2012? #1 Gerard Willemsen

Idag börjar vi en serie inlägg där olika profiler i Svenska Missionskyrkan kortfattat får svara på frågan: Varför är Missionskyrkans internationella arbete så viktigt? Först ut är Missionskyrkans Asien- och Europasekreterare Gerard Willemsen.

Denna frågan når mig när jag befinner mig i Pune på besök hos vår indiska systerkyrka HCC i Pune. Vi har samtalat en del under dagen om olika möjligheter till samarbete. Om olika behov som finns. Så jag har svaret nära till hands. Dessa dagar ser jag mycket som skulle kunna göras och behöver göras men där pengar saknas. Jag satt och samtalade med Union Biblical Seminarys rektor Shekhar Singh. Vi talade om stöd som de är tacksamma för att de har fått under året för att kunna erbjuda studenter från fattiga områden, som till exempel stamfolken, ett stipendium för att kunna läsa till pastor. Vilket är mycket viktigt för att församlingarna i dessa områden skall kunna finnas kvar och utvecklas. Det stödet vill jag fortsätta kunna ge. För detta och mycket annat är det viktigt med Mirakel 2012.

Gerard Willemsen