Fotboll hjälper oss få en bra plats i samhället

Förra veckans porträtt av Pelagie Makola drev en hel del trafik till bloggen. Denna vecka skriver vi om Gladys och Elga som står för citatet i rubriken. De deltar i ett av Missionskyrkans mest framträdande och viktiga arbeten, nämligen våra fotbollsskolor i Kongo-Kinshasa och Kongo-Brazzaville. På ett ganska unikt sätt har vi här möjlighet att bygga upp barns självkänsla och identitet. Detta arbete gör vi tillsammans med Gothia Cup. Här är ett youtube-klipp från ett av deras besök där de berättar om samarbetet med Missionskyrkan och vilken betydelse fotbollen har för samhällsbygge och infrastruktur. Även vår konsulent för kyrka och idrott, Tomas Hammar, är med en i ett klipp.

I förra årets insamling till det internationella arbetet så samlade vi in fotbollsskor, vänster- och högerskor, med hjälp av sms. Denna insamling fortsätter vi med i år, just för att den är så viktig. För många av deltagarna i fotbollsskolorna är det regel att spela utan skor, som för våra lagkaptener Gladys och Elga. Vill du bidra med en fotbollssko så sms:a ”vänstersko” eller ”högersko” till nummer 72940. Varje sko kostar 125 kronor. Vill du hellre ge en gåva direkt med ditt kort så går det givetvis bra det också.