I sin egen takt

Jag skäms så in i norden! Vad ska folk säga? Är de arga, ledsna, besvikna, pratas det i stugorna runtom i Sveriges land om denne bloggare som inte får tummen ur. Han har fått en egen blogg på Missionskyrkans hemsida men har inte skrivit något på över en månad. Ser han inte hur de andra bloggarna, med Göran Zettergren i spetsen, troget skriver varje vecka?
Jo, jag ser det och jag vet att det är så man bör jobba som bloggare. Men vad gör man när tid och krafter inte räcker till? Jag kan lova att de uteblivna raderna på bloggen inte beror på att jag har suttit och rullat tummarna. Men hela tiden har det kommit saker som just då varit lite mer akuta och samtidigt har tanken på bloggen legat där och skavt som en småsten i skon.
Jag tror de flesta människor har sådana små stenar som ligger och skaver. Man jobbar och sliter för att få livets olika bitar att gå ihop och allt man gör, eller åtminstone det mesta, är både riktigt och viktigt. Ändå är det det ostädade skrivbordet, mejlet som inte blivit skickat och filmen som alla andra hunnit se som ligger överst i våra tankar. Det påstås att stressen är ett av våra största samhällsproblem men frågan är vad som stressar oss mest, det vi gör eller det vi inte hinner med?
Kanske är det dags att slå ett slag för rätten att inte hinna med eller åtminstone få göra saker och ting i sin egen takt. Måste alla ständigt gå på högvarv eller kan det finnas utrymme för oss som, av olika anledningar, tvingas följa ett lägre tempo än andra?
Slutligen kommer frågan som jag inte riktigt vet om jag vill ha svar på. Finns det någon som egentligen bryr sig om det står något på min blogg? Å andra sidan kan det vara skönt om folk inte förväntar sig något nytt varje gång de öppnar bloggen, Fast håll öron och ögon öppna, då och då händer det att tjugofemöringen trillar ner, bara man får lite tid på sig.

  • http://www.facebook.com/erik.andreasson Erik Wagnborg

    Gött att du är igång Roland.

  • Sofia Camnerin

    Jag gick in på din blogg för att just läsa om livet och tron… på tal om att någon bryr sig om vad det står på din blogg. Rätten att inte hinna med, ska jag suga på.