DET ÄR BÄTTRE NU

En heldag i pingstkyrkan.

Kan man bli trött av att inte göra nånting?  Tio timmar i den stora filadelfiakyrkan. Visst, jag stod i talarstolen och sa något i en ordningsfråga (i en minut – dom flesta snackade mycket längre). Och jag hade ett lunchmöte.  Att klyva ved för hela vintern är ju mer krävande – eller…

1878 satt dom i Andreaskyrkan och bestämde sej för att bilda kyrka. 2011 sitter vi i Filadelfia och gör samma sak. Undrar om dom var trötta och kände träsmak. Men också var inspirerade och såg framåt.

Då berodde det på att man tyckte att man inte fick plats i EFS och Svenska Kyrkan. Man drog inte jämt. Kände väl att man var tvungen. Idag handlade det om att vi äntligen hittat varandra. Och vi kände oss inte tvugna. Men vi kunde liksom inte låta bli. Tänk vilken förmån att få vara med nu och inte då.

Perarne Lindberg
Som är både trött, har träsmak men samtidigt ruggit inspirerad, glad och känner stort engagemang..

• Rune W Dahlén

Bra inlägg, Perarne! Men inte satt de och bildade Missionsförbundet i Andreaskyrkan 1878! De satt i lilla salen i baptistkyrkan vid Malmskillnadsgatan.