HÖGTIDLIGT!

Ordination av diakoner och pastorer.

Jag har suttit i filadelfiakyrkan några timmar. Högtidligt med ordination. Tänk att så många vill bli diakoner och pastorer. Ägna sitt liv åt tjänst för Guds rike. Det blir nästan en tår i ögat. Eller flera tårar.

Det är mycket som ska sägas. Kan bli lite mycket ord i en sådan gudstjänst. ! Tur att Frida Bondesson predikade. Mötte oss med ett enkelt och rakt budskap. Befriande att hon talade så fritt och inte måste ta stöd av predikstolen. Predikan är faktiskt både teater och kommunikation.

Men det är klart att visst är det lite väl individualistiskt. Det handlar inte bara om att jag ska ta emot Jesus och må bra. Och sen berätta för andra vad jag varit med om. Lite mer att ställa upp för svaga, reagera mot orättvisor, se sammanhang där vi är flera än jag och Jesus hade varit välgörande… Det blir ju tydligt inte minst i diakonernas löften senare under gudstjänsten.

Men Frida fortsätt med din stil. Och låt mötet med Jesus vidga världsbilden. Bjud på dej själv och låt dej smittas att Jesus inte accepterade allt i sitt samhälle. Jag föll för din stil och tror att du har ännu mer att bjuda på. Släpp loss!

Har du något att berätta så lyssnar folk. Vi borde bli bättre att tala med varandra om vad som är viktigt. Vad som tynger och vad som känns befriande. Storyn om kvinnan vid Sykars brunn är stark. En viktig text. Våga berätta!

Imorgon ska vi tala om ny kyrka. Visst är det spännande.

Perarne Lindberg
som vill se predikan som berättelse, dialog och eftertanke – precis som det blev ikväll.

• Lotta Geisler

Instämmer till fullo med skrivna orden ovan! Vidhåller min uppfattning ang bloggarens framtida roll i en en kyrka där ord verkar och handlingar talar! Lotta Geisler, diakon