MÅSTE ALLTING VARA FÄRDIGT FÖRST?

Vad är det folk snackar om?

När jag tjuvlyssnar lite hör jag åsikter om olika frågor i stadgar, lärosatser, kyrkoordning, val av styrelse och ledning och en massa annat i GF-kyrkan. Är det en färdig kyrka vi ska gå in i? Eller ska vi träffas och bygga tillsammans.

Det är väl inte så farligt om inte allt är färdigt och en del är fel.  Men det är jättespännande att få bygga tillsammans. Jag vill inte vara med i en färdig kyrka. Perfekt, välstädat, vackert, genomtänkt… Visst och så ett namn som sitter som hand i handske.

Kanske hörde jag fel eller för lite. När vi träffas i morgon är det nog fler än jag som längtar att få gå ut och bygga tillsammans. Kan vi inte börja redan i sommar? Måste vi vänta till januari 2012? Det är ju jättelångt dit!

Perarne Lindberg
som aldrig vill sluta att bygga