Publik utvärdering

Delar av utvärderingen av konferensen låter jag vänta med tills den kommer via mailen och ger mig möjlighet att vara lite mera anonym. Men utifrån de fyra förhoppningar jag listade inför konferensen kan det ju vara läge att skriva något.

1 bra samtal i korridorerna
Det har infriats med önskvärt resultat. Träffat många gamla kontakter, och några nya. Många som längtar och vill.

2 intressanta och utmanande seminarier
Absolut. Storsamlingar och småseminarierna har varit bra. Bäst var church of skottlands inledning och Pelle Hörnmarks seminarium. Av vad jag hört i korridorerna har väldigt många varit väldigt nöjda med seminarierna.

3 gudstjänster där vi tillsammans får inspireras och djupna i vår Kristna tro
Här väntar jag tills jag ges möjlighet att vara anonym.

4 god mat och skön säng
Denna punkt är inte oviktig för att ge en skön ton till en konferens. Detta bara måste funka, och det gjorde det helt klart.

Örvigt: Det var alldeles för många som inte var där! Ingen nämnd, ingen glömd. Men många av de församlingar inom både missionskyrkan och baptistsamfundet som de senaste åren fått välkommna många nya medelmmar lös med sin frånvaro. Om vi längtar efter att vara en rörelse är det avgörande att så många som möjligt är med vid sånna här tillfällen.

Åldersspridningen är alarmerande. 50-åringar fick känna sig unga, vilket är roligt för dem, men inte för kyrkan eller equmenia. Det är gammalt och grått. Här finns det två saker att konstatera. 1 det är inte de närvarandes fel att pensionsåldern känns närgången, utan snarare de ickenärvarandes frånvaro. 2 en sånhär konferens måste ha ett upplägg som till större del attrahetera yngre ledare i våra sammanhang, här får både equmenia och kyrkan göra sin hemläxa till nästa gång.

Jaja. Ett summerande betyg blir 7 av 10. Jag är glad och tacksam över dagarna.

i fortsättningen finns jag här

Blessings
johan