bilder som krockar

Mitt favoritcitat från den här dagen är av Tomas Kazen som sa ”nu när kyrka utan väggar är på tapeten”…

Jag vet inte om det var mina tankar när jag valde seminarier eller om någon annan tänkt. I alla fall hörde seminarierna samman idag också, ett om sekulariseringen som kristendomens fullbordan och ett om glappet mellan Bibelns och dagens förestälnningsvärld och uttryck för tron. Vilka goda värden har sekulariseringen, om den ägt rum, fört med sig? Demokrati… jämställdhet mellan könen, fri forskning. Dietrich Bonhoeffer såg en tro utan religion, makt och negativa strukturer. Vi vill ha en kyrka utan väggar, kanske. Att söka ett relevant språk och tidsanpassade bilder och handlingar som kommer före våra trossystem, är också tankar i relation till föredrag jag deltog i, i eftermiddags. Vad måste man tro på för att kunna vara med? Om det är att göra vatten till vin, eller att gå på vatten som är poängen borde vi inte träna mer på det då? Måste föra vidare tanken om aktiviteten ”gåpåvattengympa” eller ”görvattentillvinkurser” som något som en ny kyrka kan erbjuda. Om vi tror på allt vi läser. Eller är det ”älska Gud och min nästa som mig själv  övningar”? Ja det är bara att välja, det är vi som bygger…