Klarar vi två saker samtidigt?

Jag är nog inte gjord för det här, att blogga i realtid. Jag räknas sällan som funktionshindrad, men jag är inte snabb och rapp, hittar inte alltid orden i rätt stund. Jag behöver gå och fundera, vrida och vända på saker och ting, både i min ensamhet och tillsammans med andra…. fast det kanske är meningen med en blogg egentligen.

Nåväl, Karin Fritzon ställde bra frågor i panelsamtalet. Har kyrkan talsvårigheter? Och ev. var det även hon som talade om utmaningen att tala så andra förstår oss, att tala så orden hinner landa och att vi måste sluta låtsas förstå varandra. Våga ställa frågor och lyssna en gång till.

Ibland har vi så bråttom. Ofta har vi så bråttom och samtidigt kan man inte vänta tills man är helt färdig, innan man göra något. Lyssnandet måste pågå under vägen. Vi måste försöka klara av att både handla och lyssna samtidigt, att samtala medan vi rör oss framåt eller?