Nu är det över eller… är det nu det börjar?

Ja, jag vet att konferensen är slut, men jag tänkte att jag kanske kunde få blogga en sista gång.
Det känns bra med en ny kyrka. Att vi inte har slutligt namn eller ledare bekymrar mig inte ett dugg. Det är kul att debattera, att många har idéer och att det faktiskt får ta tid att debattera. Visst var vi väl alla slut efter en heldag på Bildarmötet, men jag tycker att det hade varit på sin plats med en riktig brakfestgudstjänst efter detta beslut och jag tycker att den festen skulle ha varit tillsammans med Equmenia, ballonger och konfetti.
Nu går vi hem till oss med den goa känslan vi har fått med oss. Gud välsigne er alla i alla församlingar.
Ingela Östman, Närkes Kils Missionsförsamling

EN NY DAG

Det är dags att vakna!

Nu är det morgon. Jag vaknar upp och konstaterar att världen ser precis likadan ut. Eller gör den det? Vi ska idag bestämma om vilka som har huvudansvaret för att lägga ner missionskyrkan. Och nu är det GEMENSAM FRAMTID som gäller.

Ingen ska behöva känna att församlingen är en trång klubbgemenskap längre. Den som inte vill ägna sitt liv åt städning, sammanträden, studiecirklar, gemenskapskvällar….  utan bara vill fira gudstjänst ibland kan också vara välkommen. Och den som har ett lite ovårdat språk, älskar mat och vin, är gift för tredje gången, arbetar som bartender, lever ihop med en partner av samma kön kommer också att känna sej hemma.

Gudstjänsten kommer att ge en befrielse och kamplust för att arbeta för de förtryckta i tredje världen. På kyrkkaffet snackar man om det verkligen är vettigt med kärnkraft (fast alla tycker långt ifrån lika). Mötet med Jesus betyder något mer än bara en privat upplevelse och en enkel biljett till himlen.

Det går att komma till kyrkan om man söker gemenskap. Men det går också att få vara ifred. Allt är inte färdigt och alla gör en hel del fel. Men känslan är att det är angeläget och berör.  Och sedan går man ut i vardagen med ett helt annat mod och hopp.

Visst är det en ny kyrka vi har börjat bygga. Och då kan kyrkoföreståndaren heta vad hon vill. Och namnet på kyrkan – vad var det nu det skulle vara?

Gomorron!

Perarne Lindberg
som tror att det är möjligt.

DET ÄR BÄTTRE NU

En heldag i pingstkyrkan.

Kan man bli trött av att inte göra nånting?  Tio timmar i den stora filadelfiakyrkan. Visst, jag stod i talarstolen och sa något i en ordningsfråga (i en minut – dom flesta snackade mycket längre). Och jag hade ett lunchmöte.  Att klyva ved för hela vintern är ju mer krävande – eller…

1878 satt dom i Andreaskyrkan och bestämde sej för att bilda kyrka. 2011 sitter vi i Filadelfia och gör samma sak. Undrar om dom var trötta och kände träsmak. Men också var inspirerade och såg framåt.

Då berodde det på att man tyckte att man inte fick plats i EFS och Svenska Kyrkan. Man drog inte jämt. Kände väl att man var tvungen. Idag handlade det om att vi äntligen hittat varandra. Och vi kände oss inte tvugna. Men vi kunde liksom inte låta bli. Tänk vilken förmån att få vara med nu och inte då.

Perarne Lindberg
Som är både trött, har träsmak men samtidigt ruggit inspirerad, glad och känner stort engagemang..

Picknick i Hagaparken

image

image

image

image

equmenia har picknick i Hagaparken. Fest på Jesu sätt!

Nu har det hänt!

Hej!
Jag sitter på ”Bildamötet” och svettas och ryser om vartannat. Tänk att jag är med på det här!!!!
Men…jag sitter med en önskan: Tänk om jag kunde bli lika kaxig som Johan Nilsson i Equmenia, ja lika kaxig som hela Equmenia framstår för mig. Tänk om vi alla i den nya kyrkan kunde mopsa upp oss lite och våga utmana. Igår var jag 50 plussare med i ett Equmeniasammanhang i Abrahamnsbergskyrkan. Jag tillhörde en minoritet och det kändes riktigt bra. Vilken friskhet det finns hos engagerade ungdomar som vill åka världen runt som volontärer istället för att sitta hemma och mögla. Kan det vara möjligt för oss medelålders och äldre i den nya kyrkan att födas på nytt? Jag tror och hoppas det.
PS. Jag har lunchat med två före detta metodister. Det var riktigt trevligt!!!
Hälsningar Ingela Östman fd.” missionsförbundare”

Min drömkyrka

Vi har rest i tiden i Barnkonferensen.
I en tidsmaskin.
Vi tror att vi är unika där. Ingen annan konferens erbjuder det.

 
Första resan var till F.O.Nilsson tillbaka till 1800-talet och baptiströrelsens grundare i Sverige. Han utmanade oss utifrån temat ”Frihet”. Vi är fria att säga ja eller nej till Jesus! Andra dagen åkte vi till England under 1700-talet och mötte John Wesley och lärde oss om hans passion för att alla människor ska få höra om Jesus. Oavsett ålder, bakgrund eller kultur. I smågrupper har barnen fått göra övningar och skapa utifrån en kyrka som tar vara på dess historia.

Under lördag kväll och söndag kommer barnens gemensamma skapelser visas i Filadelfiakyrkan. Ta chansen att se deras fantastiska ”rum”, deras intressen och det man är bra på, som de bjuder andra att vara med i!
Det är kyrkan.

/ Magnus

En drömkyrka där ALLA firar gudstjänst. Även hästar och andra djur  får vara med.

Jubel och sedan scoutstruktursdiskussion

image

image

equmenia jublade och applåderade när beskedet kom att våra ‘föräldrar’ beslutat ett bilda en ny kyrka.

Förhandlingarna fortsatte sedan med beslut om verksamhetsplan och nu diskussion kring den största frågan: förändringar i scoutstrukturen. Viktiga punkter som diskuteras är att vi ska få fortsätta ha en kristen grund för scoutverksamheten, möjligheten till proxyröster och att Ska’ut ska finnas kvar som utbildning. Ett förslag finns också att avslå styrelsens förslag. Fortsättning följer…

/Emelie

I MORGON SÄGER VI JA!

En fullsatt Immanuelskyrka och ett rungande ja.

Visst finns det hur mycket som helst att ifrågasätta. Och riktigt alla vill inte vara med. Massor av inlägg och hur många ord som helst. Men det är ju viktigt att många får komma till tals. Och sedan när det är dags för beslut fylls kyrkan med ett rungande ja. Det är mäktigt.

I morgon tar vi det formella beslutet tillsammans. Sen kan vi börja bygga på allvar. Nu behöver vi inte ägna all tid till att fråga oss om vi kan bygga. Nu gör vi det istället.

Perarne Lindberg
som var med för fyrtio år sedan då vi som ville var färre än idag…

Förnyelse

Det känns härligt att få vara en del av en kyrka som vill förnyas. Jag tackar Gud för det.

Tro och gärningar

image

Vad hjälper det om någon säger sig ha tro men inte har gärningar? Jak 3:14

equmenia tillbringar eftermiddagen på stan med att dela ut kramar, komplimanger, städa boende för hemlösa, bönevandra, sjunga på äldreboende m.m.

Vad kan du göra för att visa Guds kärlek för andra?

/Emelie

Sida 1 av 712345»...Last »