Att odla sin trädgård…

Det är nu en dryg vecka sedan vi flyttade ned till kusten, till Montecristi. Vi bor i vårt hus, det hus som var nybyggt till bröllopet för 7 år sedan och där vi sammanlagt bott i ca 3 månader. Nu blir det ytterligare en och en halv månad innan vi lämnar igen.

Bygge av jordterrasser

Vi mår bra, vi trivs i värmen och med familjen som bor precis i närheten. Svärfar Silvio kommer och dricker kaffe, eller ”tintico” som vi säger i Colombia, några gånger per dag. Natanael har det tuffast, på dagarna går det bra men på nätterna vaknar han och saknar Chaco. När vi säger att huset vi bor i är vårt eget säger han ”nej, es de Emelie. Nata vive en Chaco” (det är Emelies, Natte bor i Chaco). Vi vet inte vem Emelie är..

Vänner på besök

Jag passar på att lägga pastorsarbetet åt sidan, förutom några saker för pastorsrådet som ska fixas här i Manabí. Istället ordnar vi med huset. Vi har börjat bygga en våning till och jag jobbar med trädgården. Vilken otroligt rogivande sysselsättning, att se liv och se hur det växer. Samma sak är det ju med arbetet som pastor, men ibland är det inte lika påtagligt.

Så en Nyårsönskan för ditt liv är att du odlar din trädgård, att du låter det liv Gud ger få växa inom dig och bli till välsignelse även för dem som ser utifrån.

Guds frid

//Petter med familj

Våning två och Montecristiberget i bakgrunden