Bye, bye Chaco

Så har ytterligare en tid gått och här kommer en hälsning från oss. Som vi tidigare skrivit så är vi som familj på väg härifrån Chaco, nästa år kommer vi till Sverige.

Farmor och Natte

I lördags hade vi församlingsmöte där det beslutades att kalla Enrique Pantoja som pastor till församlingen. Enrique föddes och växte upp i Chaco, för ca 20 år sedan arbetade han med församlingen under en tid och även i Pactokyrkan i Reventador under ca 8 år. Sedan jobbade han och hans fru med en annan kyrka i Quito under 12 år men nu har de kommit tillbaka till Chaco. Det känns som ett väldigt bra val, vi tror att Enrique kommer bli till välsignelse och även fortsätta mycket av det vi har startat denna tid.

I en by i bergen

Enrique kommer börja tjänsten först i januari, men redan nu är han med och predikar. Vi kommer under denna tid jobba tillsammans för att det ska bli en bra övergång, där vi kommer dela vision och projekt som kyrkan står i. I mitten av december flyttar vi från Chaco, antagligen åker vi direkt mot kusten för att vara nära Andreas familj fram tills att vi åker i februari.

Vattenfallet San Rafael

Det är mycket som ska hinnas med innan vi åker och det är med vemod vi förbereder vår flytt. Chaco är en vacker plats och församlingen är inne i en rolig period med tillväxt och väldigt få allvarliga problem. Många beklagar att vi ska åka och menar att vi har uträttat så mycket under dessa två år. Vi har visserligen jobbat hårt, men också haft många andra åtaganden inom kyrkan nationellt och ibland inte hunnit med allt i den lokala församlingen. Framstegen beror på engagerade ledare, framför allt bland ungdomarna, och ytterst på Guds nåd. Det vi kanske gjort annorlunda är att vi gett mycket förtroende till våra ledare, och också förväntat oss mycket av dem. Till exempel har vi runt 15 personer som mer eller mindre regelbundet predikar, att jämföra med många församlingar där enbart pastorn predikar.

Några av våra ledare

Under de sista månaderna har vi varit relativt mycket i Chaco, Petter har haft några resor med Pastorsrådet, till Guayaquil och till Kichwadistriktet, runt Cayambe. Andrea har möten med FACE då och då, men oftast i Quito. Nästa vecka kommer vi dock göra en liten resa som familj, då vi åker till Galapagos med några vänner från Guayaquil. Vi fick tag i en väldigt billig resa och passar på. För Andrea och Natanael blir det första besöket, Petter var nyligen där, bara 28 år sedan;)

Cowboy

Be gärna för de processer som en flytt innebär, för oss som familj – framför allt för Natanael – men också för församlingen och de förändringar som kommer.

Guds frid!

//Natanael, Andrea & Petter

Vulkanen Reventador, synlig från vårt hus

• Daniel Akerblad

Petter och Andrea – vi önskar er all lycka i flytten och Guds välsignelse! När ni är hemma i Sverige är ni varmt välkomna till Falkenberg och Tullbrokyrkan. Vi hörs av!

Immanuel – Gud med oss

// Daniel Åkerblad