Det här med relationer…

Det är inte så lätt att vara gift, vet nog de flesta som provat på. Äktenskapet är en utmaning, och många antar utmaningen med ganska dåliga baser. Känslorna styr alla beslut, ännu mer i vår postmoderna tid, och alltför ofta leder det till skiljsmässa och annan skit. Så också i Chaco.

Som kyrka vill vi ju hitta de områden där vi behövs, och där försöka gestalta evangeliet. De senaste veckorna har vi därför haft en ledarutbildning, då vi och fyra andra par i församlingen har jobbat med materialet ”Matrimonio para toda la vida” (Äktenskap för hela livet). Ett intressant, ganska radikalt material som ger bibliska principer och råd för hållbara äktenskap. I söndags hade vi avslutningsfest där andra par från församlingen och byn fanns med, med tanken att de sedan ska gå kursen med oss som ledare. Nu har vi 16 par inskrivna, och om någon vecka ska vi alltså börja undervisningen..

Som en bekräftelse på behoven som finns fick jag på måndagen göra ett hembesök i all hast, ledig dag till trots. En ung kille i byn som efter att ha bråkat med frugan (misshandlat henne) helt sonika gått o hällt i sig någon form av gift. Dock inte tillräckligt för att stilla hjärtesorgen (hjärtat), så nu satt han med sönderfrätt mun och en plötslig öppenhet för andliga frågor. Han kunde knappt tala, men det blev ändå en fin stund, med min monolog och bön. Det här med relationer är inte så enkelt…

//Petter