Förvandling…

Så, för snart en vecka sedan var president Rafael Correa på besök i Chaco, som jag skrev i tidigare inlägg. Tillsammans med honom kom hela regeringen, och det fanns utrymmen för ”vanliga människor” att träffa ministrar och presentera projekt och problem. Varje vecka besöks en ny del av Ecuador på detta sätt. Och Correa håller full fart, massa program, på torsdagen hade han varit med på kulturkväll till 2 på natten, dagen efter var det cykeltur till Sardinas klockan 6 på morgonen tillsammans med presidenten för dem som ville. Och alltid tid att hälsa, ta kort, prata lite.

Correa mer intresserad av Natanael än tvärtom...

Den socialistiska politik som Correa driver och den ideologiska diskursen, den massiva propagandan och det stora väljarstödet (ett av de högsta i Latinamerika) antar jag liknar grundandet av det svenska folkhemmet, på 1930-talet och framåt. Samhället förvandlas.

Men för att en genuin förändring ska ske så måste hjärtan förvandlas. När Correa åkt vidare tog vi som kyrka vid, och ordnade en utomhusgudstjänst i Chacos nya park i lördags kväll. Många från församlingen fanns med, runt 150 st, och många andra stod på visst avstånd och lyssnade. Kyrkan är synlig i Chaco och jag tror vi gör det på ett bra sätt. Vi skapar förhoppningsvis förtroende som gör att folk vågar ta steg mot oss, men framför allt mot Jesus. Söndagkvällarnas ungdomssamlingar drar till sig i snitt 50-60 personer, alltid nya ansikten. Bed för det förändrade samhälle som Jesus Kristus vill.

Lovsång i parken

//Petter

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000362616078 Ingemar Hedstrom

    Trevligt med ert färska möte med el Sr. Presidente! Den unikt förträfflige Rafael Correa utökar ständigt sin vänskapskrets. Här på besök i Costa Rica. Tillsammans med sina paisanas Maria Ruiz och Tamela Hedström.