Mr President..

Chaco städas och putsas. De sista dagarna har det varit full aktivitet i hela Chaco, då Ecuadors president Rafael Correa kommer på besök idag, torsdag. Med honom kommer diverse ministrar och regeringsfolk, totalt runt 400-500 personer. Hotellen är fulla, 80 personer kommer sova på madrass i vår kyrka.

Under två dagar kommer Correa finnas här, på fredag kommer den veckovisa arbetsrapporten spelas in (varje lördag håller presidenten tv-sänt tal i några timmar, där han berättar om veckans arbete.) Då passar han också på att ibland skälla ut någon statsanställd som inte sköter sig eller som visat sig vara korrupt, liksom kritik mot många saker som hindrar Ecuadors utveckling. Så folk är på helspänn, till och med Natanaels skola målades om igår, eftersom presidenten skulle kunna få för sig att besöka just den.

Ecuador lever en intressant tid och utvecklas på ett otroligt sätt. Correa får ju kritik från många håll, men ingen kan neka till att mycket har ändrats. Bostäder ordnas, sjukvård utan kostnad blir bättre och bättre, utbildningen förbättras, vägar byggs. Vägen från Quito till Lago Agrio ska bli 4-filig, vilket är ett enormt projekt med tanke på alla stup och smala bergskammar som finns. Det senaste är att fartkontroller har blivit väldigt vanliga, ett tidigare okänt begrepp i Ecuador. Men med tanke på de fina vägarna vi har så är det nog bra att farten hålls nere..

Med oss är det i övrigt bra, Natanael njuter av farmors besök. Helgen som gick hade jag ett givande möte med Pactos kyrkostyrelse i Guayaquil. Be för vår kyrka, att Gud leder i allt som är på gång..

//Petter

• http://www.facebook.com/people/Mats-Gunnarsson/529225605 Mats Gunnarsson

Ska bli en fröjd att om några veckor får besöka El Chaco och se hur fint ni fått det! Hälsa farmor!

• Gudrun Svensson

Alltid intressant att följa er! Må Herren vara med och leda er! Hälsa!