Nya steg; Nyhetsbrev juli-augusti 2012

Den svenska hösten börjar göra sitt intåg i Sverige, även i Chaco är våra sommarveckor slut, nu tilltar regnet och kylan. Vi mår bra, mycket funkar fint och Natanaels hälsa är stabilare än på länge.

Antizana

Sedan vårt senaste nyhetsbrev har, som vanligt, mycket hänt. Under juli och augusti har många läger ordnats inom samfundet, som familj var vi med på tonårsläger i Santo Domingo, distriktets ungdomsläger i Sardinas och det nationella scoutlägret i San Jacinto, Manabí. Det sista var höjdpunkten, då vi tältade på Stilla havets strand, 40 meter från vågorna. Men alla lägren har varit till välsignelse och det har varit roligt att Chaco har haft mycket ungdomar med på samtliga läger. Just nu samlas många ungdomar i kyrkan, runt 50 äldre tonåringar och lika många yngre tonåringar i Scout, Drama m.m. Vi ordnade också sommarskola för barnen i Chaco, med runt 150 barn som under en vecka tog del av Evangeliet.

Scouter på playan

Efter scoutlägret passade vi på att ta några veckors semester hos Andreas familj i Montecristi. Det blev dock ett avbrott i semestern för Petter då Pactokyrkan hade extrainsatt årsmöte, ett positivt sådant då nya stadgeförslag behandlades. En ny struktur kommer förhoppningsvis få kyrkan att effektiviseras, bland annat ska fem koordinatorer, med universitetstitel, tillsättas inom olika ämnesområden. Fler debatter kommer framöver innan allt kan genomföras.

Sista helgen på semestern fick Petter viga ett ungt par i Manta; pastorskandidaten Junior och hans Raquel. Några dagar efter bröllopet packade dem ihop de få saker de har för att flytt hit, till Chaco. Nu i helgen tar vi emot dem som medlemmar. Det Gud har lagt på deras hjärtan är att under några år arbete med vår församling. Både är mycket bra resurser för ungdomsarbete men även för kyrkan i Chontaloma, i utkanten av Chaco. Tack Gud!

På besök i fiskebyn Cojimíes, norra Manabí

På tal om bröllop så har vi påbörjat en utbildning med fem gifta par i församlingen för att kunna ge kursen ”Matrimonio para toda la vida” (Äktenskap för hela livet). Det är ett stort behov här i Chaco, där många splittrade familjer finns och mycket problem har uppstått då pappan eller mamman har övergett sin familj. Även inom kyrkan har vi dessa brutalt krossade äktenskap. Böneämne!

Nu på söndag kommer Petters mamma på besök, Natanael räknar dagarna. Natanael har förresten börjat ”skolan” (Dagis, dock med mycket undervisning) denna vecka. Han börjar vänja sig vid den nya miljön och vi är glada att han får träffa lite fler kompisar. Livet i Chaco är gott och Gud gör mycket i oss och i församlingen.

Trots det så är vi på väg härifrån! Planen är att vi i februari nästa år flyttar till Sverige, för att under ett drygt år bo i Sverige och vara nära Petters familj. Det är främst på grund av familjeskäl som vi bestämt oss för detta. Vår förhoppning är att sedan kunna återvända till Ecuador för en ny arbetsperiod, med något av allt det som behöver göras inom Pactokyrkan. Med visshet i Guds ledning har vi tagit detta beslut, även om det också är en kluven känsla att lämna Chaco. Församlingen letar nu efter en ny pastor och när det är klart kommer vi nog bo i Quito den sista tiden, fram till februari. Be för denna process, att allt får följa Guds vilja.

Natanael med vännen Sigrid

Kramar från oss// Natanael, Andrea & Petter

• Krister Gunnarsson

Intressant ! Följer er alltid. Hoppas ni får det bra med Rigmor. Roligt att träffa henne och Sten en stund i lördags kväll. Varm broderskram!