Högsommarvärme och valar…

Nu är vår semester slut, idag lämnade vi Manabí och just nu är vi i Quito. Under eftermiddagen påbörjade vi arbetet med etikregler för Pactokyrkan, med den lilla kommitén där jag finns med. Imorrn ett besök i Ambato med pastorsrådet, o på fredag tillbaka till Chaco.

Bröllopsfina

Semesterdagar försvinner fort, även i Ecuador, och viss semesterstress infinner sig då det är många vänner att träffa och familj att umgås med. Augustivädret i Manabí har varit något bättre än i Sverige, vi har haft 20 dagar med högsommarvärme (av 20 möjliga), jämfört med Sveriges 6 dagar;)

Nära båten...

Det har varit en välbehövlig vila, dock även några arbetsrelaterade inslag med en vigsel, några samtal och installation av Samuel och Emma Gunnarsson i församlingen i Jipijapa. Som avslutning åkte vi på valsafari utanför Puerto Lopez, där enorma knölvalar hoppade strax bredvid båten. Mäktigt.

Så med hyfsat förnyade krafter återvänder vi till Chaco. Fortsätt be för oss!

//Petter

Flygande knölval

  • Ihedstrom

    Bra Petter att du tog dig friheten att använda rundkrage i samband med vigsel i Ecuador. Det visar din förväntade respekt inför de icke-protestantiskt troendes närvarande och höjer utan tvekan stämningen i ett sådant både festligt och allvarsamt sammanhang. Bertil Widén och jag dristade oss att göra sammalunda redan på 70-talet i samband med en Pacto-vigsel i Guayaquil och gissa om det uppskattades?! Ingen kritik nådde mina öron.