Celebert besök…

Nu till helgen kommer de båda styrelserna för Pactokyrkan till vårt distrikt, Amazonasdistriktet. Det är den administrativa och den pastorala styrelsen som kommer ha sammanträden i Santa Rosa och även möta de lokala församlingarna för information om kyrkan och samtal om de frågor som finns. På söndag ska de olika pastorerna och ledarna besöka församlingarna i distriktet för predikan och samtal. Vi får se om vi lyckas besöka alla församlingar, då distriktet är väldigt stort geografiskt.

Chaco är lite mittpunkt, med sex andra församlingar i närheten, mindre än 30 minuter i bil dit. Längre ned i djungeln, i Sucumbios, ligger sju andra församlinger/grupper, varav den mest avlägsna är Tarapoa, ca fem timmar från Chaco i bil. Åt andra hållet, mot Tena, ligger Sumaco, ca tre timmar från Chaco. Det var den mest avlägsna åt det hållet, men nu finns en ny plantering i Venecia (Venedig), en by som man kommer till genom att först åka till turiststaden Mishauallí, och därifrån åka kanot i två timmar. Vi har ännu inte tagit oss dit men det måste vi absolut göra snart.

Viktiga ärenden denna helg är bland annat att förbereda det extrainsatta årsmötet som vi kommer ha i augusti. Ett nytt stadgeförslag ska debatteras och förhoppningsvis godkännas. Mycket kan effektiviseras inom kyrkan genom detta, och det finns behov av fler regelverk för vårt samfund och tydligare strukturer. I de stora förändringar som regeringen genomför har vi svårt att hänga med, men vi hoppas nu komma ikapp på många områden.

Jag laddar inför eftermiddagens möten, men det är sällan bara en sak att göra. Igår dog en äldre man i församlingen och imorgon ska en begravning klämmas in, liksom några viktiga samtal som rör tunga saker som hänt i byn. Be gärna för oss.

//Petter