Svensk sommar!?; Nyhetsbrev från Hermanssons i Ecuador, maj-juni 2012

Juli och i Sverige njuter ni av Svensk Sommar. Men även i Chaco är det nästan svensk sommar, där i alla fall regnet påminner om Sverige. Vi saknar dock de ljusa kvällarna och visst längtar vi till Sverige ibland. Men livet är bra här också. Just nu är Andrea i Quito under två veckor för sina studier, men Natanael och Petter klarar sig bra ensamma. Även om vi fuskar lite, Andreas syster Rosanna och en annan kompis från kusten är här några dagar för att hälsa på och vara barnvakter när Petter behöver jobba.

De sista två månaderna har diverse saker hänt. Vi har rest en del inom landet, för besök med Pastorsråd och FACE-styrelsen, i Quito och i norra distriktet. Och vi har fått besök av många svenskar, bland annat firade vi svensk midsommar med en grupp som besökte oss i Chaco. Även Ulrika Morazán, vår närmsta chef i GF-kyrkan, har varit här en sväng för en samling med missionsarbetarna.

De svenska missionsarbetarna

Församlingen mår bra och vi har under denna tid haft fullt upp. I slutet av maj firades Chacos årsdag och som kyrka passade vi på att finnas med, med deltagande i paraderna, drama, högtidsgudtjänst m.m. (Bilder finns i gamla blogginlägg). Folk i Chaco menar att kyrkan är mer synlig än någonsin, och ett resultat ser vi i att det ofta kommer nya människor på gudstjänst. Med två fulla bussar åkte vi till distriktets fotbollsturnering i Tarapoa, 5 timmar nedåt djungeln, mot Colombia, i mitten av juni. Där medverkade vår dramagrupp i gudstjänsten, en ny grupp som samlar runt 20-30 yngre tonåringar två gånger i veckan för att öva.

Tillsammans med församlingen hoppas vi också kunna avancera med de projekt vi har på gång, dels för arbete med fattiga barn och även ett kafé/ungdomsgård. Planerna har funnits ett tag men inte pengarna för att bygga klart och renovera det som behövs, en kostnad på ca 15.000 dollar. Men nu har Chacos kommun varit vänliga att ta med våra projekt tillsammans med det som behöver byggas på de olika skolorna, i ett paket som presenterats för staten. Det verkar som att vi kommer få finansieringen därifrån. På tal om pengar så är det också en glädje att vi som kyrka kunna bidra till kostnaderna för behandling av en ung kille i församlingen som sitter i rullstol. Han heter David och är 22 år gammal, i rullstol efter en motorcykelolycka för några år sedan. Nu har behandlingen börjat och med några ingrepp och en hel del terapi hoppas vi att han ska kunna gå igen. Be gärna för det.

Natanael med fina hunden Max

Helgen som gick hade vi dop i en flod här i närheten, 4 personer döptes och mycket folk var med, som alltid när det är fest. Bilder finns på församlingens Facebooksida; ”Iglesia Cristo la Única Esperanza – El Chaco”. Vi har ett mål att döpa 20 personer i år, nu börjar vi med en ny dopkurs men vi får se om vi når målet. Runt 10 personer är inskrivna i den nya kursen

Njut av den svenska sommaren, liksom vi njuter av våran. Tack för era förböner.

Vid sjön Yauarcocha

//Natanael, Andrea & Petter

• Krister Gunnarsson

Alltid gott att läsa era nyhetsbrev. Tänker på er och ber för er!
    Om några dagar hare vi träff på Björkö för Apg-are. Ska bli spännande.
    Annars är det semester och en hel del husjobb jut nu. Sköt om er. Broderskram /Krister

• Lisus

Massa kärlek ifrån oss! Den svenska sommaren är väldigt regnig och kall i år, så ni missar bara de ljusa kvällarna (med mygg)… så känn FRID i att ni är på rätt plats på många sätt! Kämpa på! Ni är duktiga och modiga!

Guds välsignelse

Ånskogs