Fiestas och nästan i Colombia

Intensiva dagar. Förra veckan hade vi fullt upp med att fixa inför den årliga paraden som ordnas i samband med Chacos årsdag, 24 år sedan det blev en egen kommun. Kyrkan har inte varit med i firandet tidigare, men nu ordnade vi en bil till paraden, en stor duva på en pickup, och ungdomarna i kyrkan förberedde ett drama. Så inför hela Chaco kunde våra ungdomar presentera ett mycket starkt drama om kamperna i våra liv och behovet av Jesus. Jämfört med alla andra presentationer (diverse danser) så väckte vårt bidrag stor uppmärksamhet och möttes av starka applåder. Kul!

Duvan, skapad genom hårt arbete av många församlingsmedlemmar

Detta skedde på torsdagen, tidigt på fredagen lämnade vi Chaco på väg norrut. Vi hade möten med pastorsrådet och FACE-styrelsen i Ibarra på fredag och lördag. Där samlades också norra distriktets pastorer och ledare med oss. På söndagen besökte vi församlingar runt om i distriktet, Andrea och Natanael åkte med pappa Silvio till San Gabriel medan jag fortsatte till Tulcan, en stad precis vid gränsen till Colombia. Där finns en relativt stor församling, ca 100 medlemmar, som kämpar för Guds Rikes synlighet. Därefter tillbaka söderut, vi sov en natt i Cayambe med Andreas föräldrar innan vi idag kom till Quito. Imorrn tillbaka till Chaco, via Semisud, det teologiska seminariet där sju ungdomar från Pacto studerar.

Vid Yaguarcocha, "Blodssjön" utanför Ibarra. Sjön som enligt legenden färgades röd av blod när inkaindianerna döda en annan stam här.

//Petter

• Kristina Fardeman

Jag minns hur det var för 24 år sedan. Då regnade det intensivt hela dagan över alla parader. man hade spritt spillplja över ruset för att de tinte skulle damma oc vi blev alla ”oljeprickiga”.
    Hälsa församlingen.