Den religiösa människan; nyhetsbrev från Hermanssons, mars-april 2012

Så ett nytt nyhetsbrev från oss, med lite om allt det som händer i vår tillvaro. Både mars och april har varit fina månader då mycket hänt. Vi började i mars med en lite längre frånvaro från vår församling i El Chaco. Andrea och Natanael var under nästan två veckor på kusten hos Andreas föräldrar, medan Petter var med på lärjungaskolan Apg29 i Chile där han undervisade och arbetade som ledare. För Andrea en tid av vila och för Petter en tid av intensivt arbete och mycket välsignelse. Men två veckor var nog lagom lång tid ifrån varandra, och från församlingen.

På begravning i Montecristi

Väl tillbaka i Chaco fortsatte vi med allt arbete som ständigt finns, hembesök och själavård samt alla aktiviteter i kyrkan. Petter håller i en kurs för dem som vill lära sig att predika och runt 20 personer finns med. Just nu är det ett fåtal som också studerar grunder i kristen tro inför dopet, men vi hoppas på en större grupp efter sommaren.

Under påskhelgen hade vi besök av predikanter från en församling i Quito, två engagerade bröder som lämnat ett liv i droger. Och eftersom människan är religiös i sin konstitution så fylldes kyrkan vid denna religiösa högtid, med ca. 200 personer i varje gudstjänst under fredag, lördag och söndag. Pactokyrkan i Chaco har funktionen som ”folkkyrkan” för många Chacobor, något ganska ovanligt för en evangelisk kyrka i Ecuador. Utmaningen är att få fler att ta steg mot ett seriösare liv med Jesus. Vi ser ofta nya människor på gudstjänsterna och vi försöker hitta sätt att fler också kommer med i församlingen. Evangelisation är annars ett område där vi vill växa, även om några saker görs; för några veckor sedan passade 25 av våra ungdomar på att delta i festligheterna i en by i närheten där de deltog med ett bra drama med tydlighet om evangeliets innebörd.

Med nya kompisen Sigrid

Mot slutet av april fick vi tillfället att hälsa på Andreas familj på kusten en gång till då både pastorsrådet där Petter finns med och FACE-styrelsen där Andrea finns med hade möten i Montecristi, Manabí. Tanken är att kyrkostyrelserna ska besöka alla distrikt under året och därmed förbättra känslan av att vi är EN kyrka med gemensamma mål som Gud leder oss mot. Det kan bli väldigt bra. Vi hann möta ledare och styrelser från de lokala församlingarna, förutom alla beslut som skulle hinnas med.

Natanael med boll

En glädje är också att familjen Gunnarsson har kommit hit; Samuel, Emma och lilla Sigrid. De bor nu i Quito under några månader men kommer sedan arbeta i staden Jipijapa i Manabí, på kusten. Samuel är missionärsbarn som delvis vuxit upp med Petter i Quito och under studietiden i Stockholm bodde vi i samma hyreshus. Kul med svenska vänner!

Med de svenska missionsarbetarna och vänner i Quito

Fortsätt be för oss!

//Andrea, Petter & Natanael

• Henrik Olsson

Underbart att höra att Hermanssons och Gunnarssons kämpar på, jag sänder en bön!

Guds rika välsignelse!
    Henrik Olsson