Manabí en sväng

Om några timmar är vi på väg mot bergen och Quito, efter några bra dagar i Montecristi. Under helgen som gick hade både administrativa och pastorala kyrkostyrelsen möten här i Manabí, med det nybildade distriktet ”Costa Norte”. Det är ett nytt grepp i år, för att stärka Pactokyrkans identitet och enhet, att varje månad ha en helhelg i ett av de sex distrikten, istället för att bara samlas i Quito. Mycket bra!
Förutom allt bra så har det också varit en jobbig helg då Alfonso Pico dog i torsdags. Han var ledare i kyrkan ”La Hermosa” och dessutom den drivande i starten av församlingen i Tarapoa, 22 timmar härifrån ned i djungeln. En bra man som alltid ville berätta sitt vittnesbörd, hur Jesus funnit honom och hur han lämnat all avgudadyrkan av statyer och annat dumt. Vittnesbördet berättade han alltid fram till att pastorn avbröt honom, eftersom det var samma vittnesbörd och de flesta redan hört det i varje gudstjänst:) Andrea och jag träffade honom en sista gång förra tisdagen, på ett sjukhus i Quito, men redan på torsdagen var det alltså slut. Fler sådana människor till arbetet för Guds Rike, tack.
Dessutom har vi denna helg umgåtts med Samuel och Emma och Sigrid Gunnarsson, den nya missionärsfamiljen från Sverige som kommer arbeta i staden Jipijapa här i Manabí. På söndagskvällen åkte vi till Jipijapa där vi träffade den lilla men engagerade gruppen som ännu inte är en formell församling. Men snart…

//Petter

• Gunilla Erestam

Hej! Det känns alltid lite extra när ni skriver om Manabiområdet. Tänker på upplevelser där och människor jag träffat. Blir glad när jag läser att familjen Gunnarsson kommer att bo och arbeta i Jipijapa.
    Med önskan om Guds välsignelse, Gunilla Erestam