Framtidshopp! Nyhetsbrev från familjen Hermansson, Januari-Februari 2012

Vänner!

Ett nytt år har börjat, visserligen två månader sedan men fortfarande nytt. I Sverige är våren på väg, i El Chaco regnar det. Idag är det tredje dagen med regn, nästa helt utan uppehåll. Det finns mycket vatten i Amazonas…

Natanael med kusinen Anita Sofia

Dessa första månader har för oss inneburit mycket att göra, som vanligt. Andrea fortsätter med sina studier, i januari hade hon två veckors undervisning på seminariet i Quito. Petter var hemmapappa i kombination med allt som borde göras i församlingen. En ny styrelse tillsattes, ett bra team som nu har jobbat fram diverse mål inför 2012. Spännande och utmanande. Bland annat vill vi döpa 20 personer och bygga klart en våning för barnverksamhet och ett kafé/ungdomsgård i den gamla kyrkan.

Parallellt med allt det positiva möter vi också svårigheter. Det äldre par som samarbetade med oss i Chontaloma (ett kvarter av Chaco) kunde vi inte längre betala det vi enligt lag behövde, så de har lämnat oss. Just nu finns det alltför många små grupper av kristna i Chaco som kritiserar oss och andra samt med visst mellanrum splittras. Förvirrande för dem som ser på utifrån, och ett tråkigt vittnesbörd som kristna. Bed gärna för denna situation.

Som kyrka försöker vi också engagera oss i samhället. Nu senast blev det i samband med Carnaval i februari, då kommunen hade planerat för ”wet t-shirt tävling”. Som kyrka sa vi emot, genom en facebook-grupp och 170 underskrifter på ett brev till borgmästaren. Moralpanik kanske någon tycker, men när ”tävlingen” genomförs framför barnfamiljer med minderåriga som deltagare känns det långt ifrån ok. Genom Guds ingripande (?) blev det inte heller någon ”tävling”, då ingen anmälde sig för att deltaga.

Den sista helgen i februari var det årsmöte i Pactokyrkan, i Santo Domingo. En ny president valdes, Henry Burbano från Quito, men kommer ursprungligen från Chaco. Ny sekreterare är Araceli Zarria, också hon från Chaco. Och Petter finns med i pastorsrådet ett år till, så Chaco är väl representerat i kyrkans styrelse. Det är ett ungt team som kommer leda kyrkan detta året, och det känns verkligen hoppfullt.

I skrivandets stund är det lördagskväll, imorgon firar vi Nattvard och sedan åker vi upp till Quito. Andrea och Natanael ska hälsa på familjen på kusten och Petter ska flyga till Chile, för att under två veckor hoppa in som skolledare och lärare på lärjungaskolan Apg29. Skolan pågår som ett samarbete mellan Missionskyrkan i Sverige och Pactokyrkan i Chile. Förutom svenskt och chilenskt deltagande finns två ledare från Ecuador med; René Pillajo från vår kyrka i Chaco och Rosanna Vallejos, Andreas syster. För Petter är det också kul att efter sex år få komma tillbaka till Chile. Men mer om Chile kommer här på vår blogg, så följ oss gärna.

Njut av den svenska våren, något av det bästa som Gud gett till världen. Och be en bön för oss.

Kramar

//Andrea, Natanael & Petter

Med en av scouterna på bron till Linares