Asamblea i Pactokyrkan

Helgen som gick var det Asamblea, årsmöte i Pactokyrkan i Ecuador. Tillsammans med ca 150 personer samlades vi på kyrkans lägergård i Santo Domingo för två dagars intensivt arbete. Tack och lov två dagar av harmoni och framtidshopp också, något som inte alltid finns med på agendan.

Inga riktigt stora frågor behandlades, rapporter och budget godkändes efter ibland vissa justeringar. En stor fråga som ännu inte har en komplett lösning är de krav som staten ställer på alla arbetsgivare: lagenliga löner och socialförsäkring. Mycket bra är det, men samtidigt svårt i en kyrka som Pacto där många pastorer ute i landsbygdsförsamlingarna har ett visst stöd från sin församling, men verkligen ingen heltidslön. Många kombinerar pastorsarbetet med annat arbete. Så regeringens krav tvingar oss att komma i ordning med saker som en kyrka mer än andra borde uppfylla.

En ny president valdes; Henry Burbano från Quito, och en ny sekreterare; Araceli Zarria från El Chaco, vår församling. Hon är 26 år ung och arbetar som advokat i Ecuadors parlament. Även Henry kommer från början från Chaco, så vi finns ordentligt representerade i kyrkans styrelse. Jag finns kvar i pastorsrådet ett år till. I de två ”consejos” (administrativ styrelse och pastoral styrelse) finns det nu många unga och det känns som att det kommer innebära ett år av harmoni och framtidsfokus. Men Gud vet…

Nu är vi tillbaka i Chaco där livet flyter på som vanligt. Hembesök och gudstjänster, kor utanför sovrumsfönstret och, idag, dessutom en nyskjuten Watusa som våra hyresvärdar visade upp imorse.

//Petter

• Ingemarhedstrom

Så bra att du, Petter, att du håller oss utanför företeelserna inom Pactokyrkan, ngt så när informerade. Tack!

• Ingemarhedstrom

Min kommentar nedan blev helt knäpp! Ska står så här: Så bra att du Petter håller oss åtminstone ngt så när informerade om företeelser inom Pactokyrkan. (Elektroniker är som synes inte alltid helt pålitlig …!!)