Guayaquil de mis amores

Förutom vårt arbete i El Chaco så finns vi engagerade i några verksamheter inom Pactokyrkan på nationell nivå. Jag, Petter, har framför allt en del arbete med pastorsrådet, typ kyrkostyrelse med fokus på andliga frågor. Ett spännande uppdrag där mycket finns att göra.

Nu i helgen innebar det en resa till Guayaquil, Ecuadors största kuststad, med delar av pastorsrådet. Vi började helgen med att på fredagen vara med på en begravning i Salitre, en bit utanför Guayaquil. Det var den sverigekände Richard Santanas mormors mor som avlidit, 105 (!) år gammal. Mycket folk som var med och bar kistan under vandringen till kyrkogården, 2,5 timmar från kyrkan. Sol och så varmt som det bara är i Guayaquil.

Resten av helgen ägnades åt samtal med pastorer och med församlingar med problem, samt besök och predikan i olika kyrkor. Dessutom fick vi installera en ny pastor i Amistad Norte, en utpost till den klassiska församlingen Amistad.

Sedan hem till Chaco på måndagen innan jag på tisdagkvällen åkte till Quito ännu en sväng för samtal med styrelsen i församlingen Jipijapa, också det en klassisk församling för dem som känner till Pactokyrkan i Ecuador. De har just nu ingen pastor och tanken är att ett team från församlingen ska leda arbetet under en tid. Den 7 februari ska jag dit igen för att fortsätta processen.

Nu onsdagskväll, vi har avslutat gudstjänsten i Chontaloma, vår utpost här i Chaco, och ska nu sova. Imorgon börjar dagen vid 5 då jag ska hjälpa en församlingsmedlem med ett sjukhusbesök.

Paz y bien!

//Petter