Asamblea avklarad!

Nu i helgen hade vi årsmöte, ”asamblea”, i församlingen i Chaco. Viss spänning innan, då årsmöten ibland har varit tillfällen då konflikter inom församlingen fått komma upp. Och sådana finns det tyvärr även nu. Men det blev ett lugnt och givande möte, med några förändringar. Bland annat blev en av de unga stabila ledarna vald till ”anciano”, ”äldste” på svenska, alltså en pastoral funktion. Tillsammans med två andra ”ancianos” formar vi ett team för att jobba med de svåra situationer som ibland uppstår. Ett bra stöd för mig.

Det valdes också sju diakoner (ett tillvägagångssätt som alltså inte ser likadan ut som inom SMK i Sverige, där man utbildas och ordineras), och ett antal församlingstjänare. Många bra personer valdes, ett bra team för året som startat.

Och äntligen fick vi lite tydligare siffror på församlingens storlek när de gamla listorna reviderades; 108 aktiva medlemmar och 32 passiva. Man bli passiv medlem om man inte går på gudstjänst under tre månader. Intressant strategi för att uppmana till kyrklig aktivitet:) Listan är inte helt tillförlitlig, men vi försökte flytta över de passiva till just ”passiv-listan”. Om det stämmer så har församlingen vuxit med 13 (aktiva) medlemmar under föregående år. Och nu kör vi igång en ny dop-omgång, med undervisning och så småningom dop. Det finns ca 10 intresserade. Guds nåd.

//Petter