Ett år i Ecuador: Julhälsning från familjen Hermansson, december 2011

Petter, Andrea & Natanael

Nu i dagarna har ett år gått sedan vi kom till Ecuador. Rutiner har förstås infunnit sig, livet blir ju mer och mer ”vanligt” och engagemanget för nyhetsbrev och blogg minskar lite. Men vi vet att information om vad vi gör är en viktig del av vårt uppdrag i Ecuador. Så här kommer en hälsning!

Det är jul på gång, även i Chaco, dock utan snö men med dessto mer regn. Julstämningen blir inte den samma, och tyvärr verkar Chaco vara en stad där julen inte är så viktig jämfört med andra städer i Ecuador. Vi kommer ha julfirande i kyrkan på julaftonskväll, ett tillfälle då många kommer, även folk som inte är kristna. Delar av Andreas familj kommer också, så vi hoppas skapa julstämning tillsammans med dem. Och julens budskap är ju viktigare än granar och ljus i fönster, så det tar vi fasta på; Gud föddes till jorden för vår frälsning!

Just frälsning var även temat på den möteshelg vi ordnade för några veckor sedan i stadsdelen Chontaloma där vi äger en kyrkobyggnad. Det blev välbesökta möten på den centrala fotbollsplanen och cirka 60 personer tog beslut om att följa Jesus eller återvända till sin bortglömda tro. Nu har vi en del uppföljningsarbete med dem för att så småningom se hur många som stannar kvar. Andra roliga saker som hänt i kyrkan sista tiden:

- Scoutinvigning med 20 nya scouter som också åkt på sitt första läger. Flera av dem har börjat gå på gudstjänsterna.

- Kvinnorna i kyrkan har startat en ny grupp men ”unga kvinnor”, många av dem var inte så sugna på att vara med på de vanliga kvinnosamlingarna. I söndags ordande Andrea julfirande hemma hos oss med drygt 2o besökare.

- De fyra deltagare från kyrkan som var med på Apg29 är nu hemma. Några av dem kommer fortsätta med teologisk studier.

- Vi har startat en ungdomsgrupp i Chontaloma, som vi hoppas kan bli ett bra alternativ till de annars få aktiviteterna som finns där – spela fotboll eller supa.

Som familj mår vi bra. Som sagt innebär julen viss saknad, det är långt till Sverige. Men tiden med Petters föräldrar blev en fin tid då vi även hann med lite semester. Vi åkte till kusten några veckor och en sväng nedåt djungeln, men framför allt var det välsignelsen att träffas. Natanael trivdes med farmor och farfar, och nu till jul blir han glad men lite konfunderad då vi besökt Quito och sett de många tomtarna: ”Farfar”, säger Natte. Hans kropp klarar bättre de bett han får ibland, även om någon form av allergi gör att han lätt får utslag och blåsor.

Vi är tacksamma för året som gått, för den Guds nåd vi fått uppleva och ofta förlita oss på. Det har inneburit många nyttiga erfarenheter för oss, både positiva och negativa. Församlingen är tuff, med en del problem och dåliga vanor och samtidigt så underbar som församlingar väl ofta är. Vi är tacksamma för fortsatta böner, speciellt för några svåra saker vi står i just nu.

Och vi är väldigt tacksamma för den omsorg vi har känt från många av er, för samtal, mejl, bloggkommentarer, brev, paket och böner. Ni betyder mycket för oss!

God jul och Guds välsignelser

//Andrea, Petter & Natanael

Vid Quijos-dalens början

P.S. Här kan du ladda ner en film med en julhälsning från oss: