Julhälsning på gång…

Snart är det jul och mycket ska hinnas, i våra liv liksom i de flestas. Arbetet i kyrkan är intensivt, förra helgen ordnade vi en evangelisationskampanj och nu ska nyomvända och ”återvändande” kristna besökas, totalt runt 60 personer, förutom de vanliga besöken som bör göras. Dessutom ska julprogram och annat ordnas, samt en del att fixa inför kyrkans årsmöte som kommer i januari och vissa strukturella förändringar som vi då ska genomföra. Imorrn är det scoutinvigning, 20 nya scouter som blir just scouter, innan de på lördag åker iväg på sitt första läger. Och på lördag möte med pastorsrådet, där det alltid finns för mycket att hinna med. Och så bör ju en ordentlig julhälsning skrivas, samt det nyhetsbrev som inte är gjort ännu. Jag börjar sakta anpassa mig till pastorslivet, för jag antar att vi är fler som lever detta.

Men en julfilm är gjord, för att skicka till några av de församlingar som är kopplade till oss genom ”församlingens missionär”. Det borde ju gå att lägga upp för allmänt beskådande av massorna som följer oss. Jag återkommer om det.

Och familjen mår bra, Natanael blir ibland biten av ”djungeldjuren” (mygg, eller vad det nu kan vara) och får allergiska reaktioner i form av utslag eller blåsor. Men inte lika ofta nuförtiden, han vänjer sig. I måndags fyllde han två år, fem av kusinerna från Manabí kom för att fira, tillsammans med massa barn från Chaco och deras föräldrar. Så Natte är stor nu:) Han börjar prata mer och mer, även om inlärningen av två språk ger en viss fördröjning. Men nu svara han ofta mig på svenska och Andrea på spanska. Någon borde lära honom kichwa också, men tyvärr används inte det spåket av så många i Chaco.

Vi har stora ambitioner att bli flitigare bloggare. Det blir nog nyårslöftet. Problemet är ju att mycket blir vardag, och vardag är just vardag. Men egentligen händer det hela tiden intressanta saker att skriva om, om inte allt som nämndes i början av inlägget skulle hinnas med också…:)

//Petter