Tillbaka till Tarapoa

For en tid sedan skrev vi om forsamlingsplanteringen i Tarapoa, en liten stad 4-5 timmar ner i djungeln fran Chaco. Nu ar vi tillbaka for ett besok i den lilla gruppen och i familjen Gonzalez Salazar.

Familjen Gonzalez Salazar

Idag installerade jag Ricardo Gonzalez som ledare for gruppen, ledare erkand av pastorsradet. Det var en stark gudstjanst dar vi delade nattvarden och min faster Anna-Lena som ar pa besok deltog med en sang pa svenska. Gruppen fortsatter arbeta, aven om de har paverkats av konflikter inom en av familjerna som finns med. Men framtidshoppet finns dar, den 6 november ska en speciell gudstjanst ordnas da den forsta stenen i kyrkbygget ska laggas. Det betyder inte att kyrkan snart ar klar, tanken ar att bygga lite i taget nar pengar finns. Oftast finns det inga pengar.

Familjen Gonzalez Salazar mar bra, nu har pa kvallen klagar de lite pa kylan som kommer. Vi forstar dem inte, den kvava varmen har visserligen minskat lite men kallt ar det knappast. Nar vi kryper in under myggnatet ar det med gladje over att se hur Guds Rike vaxer.

//Petter