Fiesta!

Helgen som gick innebar fest i Chaco.

Kyrkans port

På lördagen hade vi invigning av den nya kyrkan med mycket folk. Runt 300 personer hade samlats, bland dem Chacos borgmästare, Pactokyrkans president och Svenska Missionskyrkans missionsekreterare Bertil Svensson med familj.

Dansgruppen deltog

Kyrkan har under flera år kämpat med bygget, med gemensamma arbetsdagar och ekonomiska insatser. Stöd har även kommit från systerkyrkorna i Sverige och USA.

Klippande av bandet

Nu är andra våningen klar, där gudstjänsterna firas. Fortfarande fattas delar av undervåningen där ett antal klassrum ska göras i ordning, men det blir så småningom. Så vi firade flera års arbete med mycket mat, som sig bör i Amazonas. En ko, en gris och ett antal kycklingar hade medlemmar i församlingen bidragit med.

Dop

På söndagen fortsatte vi festen med dop i floden. 11 personer döptes och så gott som hela församlingen var samlad. Så det var en större fest än lördagskvällen, för vad är en kyrkobyggnad jämfört med 11 unga människors beslut att följa Jesus.

Glädje efter att ha blivit döpt

Kyrkans nya ovanvåning