Missions- & bröllopsfokus; Nyhetsbrev från Hermanssons, juni 2011

Juni månad är slut och här kommer en liten rapport från oss i Ecuador. Håll till godo!

Cotopaxi på väg mot kusten

Chaco. I Chaco fortsätter arbetet framåt, vi börjar se resultat i den grupp av ungdomar som vi har lärjungaträning (läsa Bibeln, be, samtala, fika) med en gång i veckan. Flera av dem tar större ansvar i kyrkan och vill mer än tidigare. Samtidigt fortsätter kampen med att många i kyrkan ”alltid funnits med”, och är ganska nöjda med det, utan att vilja mer. Vi ber för vision och passion i församlingen. De splittringar som församlingen varit med om det senaste året har tagit kraft och glädje från många, men vi tror på en ljus framtid. Gud är ju med.

Mission. En rolig händelse under månaden var den missionsgudstjänst vi blev inbjudna till i Ibarra, norra delen av Ecuador. Det var inte för att predika utan för att tillsammans med flera andra missionsarbetare från Sverige och USA, men också flera ecuatorianska pastorer som jobbar kring Ibarra i indianbyarna, få deltaga i en gudstjänst där missionen framhölls som livgivande i kyrkan. Vi ber att pactokyrkan i Ecuador ska få ännu mer vision för internationellt missionsarbete, just nu finns en familj från Ecuador i Spanien som missionärer, men mer kan göras.

Vigsel i Manta

Besök från Sverige och bröllop. Månadens höjdpunkt var och är fortfarande besöket från Petters syster Josefin. Hon kom till Ecuador i mitten av juni och om någon vecka åker hon tillbaka. Mycket roligt tycker vi, Natanael var i början lite fundersam, han kände nog igen henne, men det var ju så länge sedan… Josefin följde förstås med till Ibarra och därefter ner till kusten, till Montecristi, där vi i lördags var med på bröllopet mellan Josué Leones och Hanna-Sara Svensson. Mycket trevligt bröllop och kul med fler svensk-ecuatorianska äktenskap. Vi stödjer den formen av fördjupad mission! ;)

Studier. Förutom lite arbete för Pastorsrådet så har denna veckan i Montecristi inneburit vila för Petter och Natanael. Andrea var dock bara med under helgen, veckan innan och pågånde vecka så befinner hon sig i Quito, på det teologiska seminariet Semisud. Hon har precis börjat studera en mastersutbildning i själavård och familjerådgivning. Intressant men lite väl mycket teologi tycker Andrea, som tidigare framför allt har studerat ekonomi. Men vår arbetssituation just nu innebär mer själavård än ekonomiarbete, så det känns motiverat med fördjupad kunskap i området.

I skrivandets stund befinner sig Petter och Natanael i Montecristi, men imorgon åker vi tillbaka till Chaco. Nu på lördag ska den nya kyrkan invigas, så kolla gärna ett kommande inlägg på vår blogg om detta.

Natanaels "tias" (faster och moster)

Tack för förböner och stöd!

//Natanael, Andrea & Petter